MuzikaTuzla

Tuzla: Još dva dana do koncerta jedinstvenog Ajdina Osmanovića u BKC-u!

Ulaz slobodan













Dječak Ajdin Osmanović nakon što je svojim izvedbama najčešće sevdalinki stekao pupularnost na društvenim mrežama, u Bosanskom kulturnom centru Tuzlanskog kantona 16. novembra 2023. godine će imati svoj solistički koncert.

Talenat Ajdina Osmanovića, čiji glas i pjesma nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, otkrio je njegov nastavnik muzičkog vaspitanja, koji mu je i muzička pratnja na sve češćim nastupima širom Balkana.

Repertoar za koncert u Tuzli Ajdin i njegov profesor uveliko uvježbavaju a dječak, kako to mnogi kažu bisernog glasa, predstavit će se izvedbom sevdalinki, makedonskih pjesama, zabavne muzike…

“Pripremamo se više puta sedmično i jedva čekam da izađem na scenu BKC-a, posebno jer će tu biti mnogo ljudi koje poznajem i onih koji mi pišu lijepe komenatre na društvenim mrežama”, rekao je Ajdin Osmanović, dječak čarobnog osmjeha i prekrasnog glasa.

Solistički koncerti Ajdina Osmanovića bit će održan 16. novembra 2023. godine u BKC TK u Tuzli sa početkom u 19.30 sati, a ulaz za sve zainteresovane je slobodan.

Koncert je dio „Dana BKC-a“, kojima Bosanski kulturni centar Tuzlanskog kantona obilježava 26 godina rada BKC TK i 69 godina od osnivanja Radničkog doma “Moša Pijade”.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button