SvijetVijesti

Traume fotografa: Mislio sam da neću doživjeti 2016. godinu
 

Mnogi od gostiju luksuznog hotela u Dubaiju, u kojem je na Staru godinu izbio siloviti požar, mislili su da neće izvući živu glavu. Vatra je naprosto gutala Address Downtown hotel od 63 sprata, visok 302 metra.

Možda će Vas zanimati i:

Dan poslije požara u luksuznom hotelu, svjedoci kažu, a potvrđuju to i fotografije koje objavljuju na društvenim mrežama, iz njega još uvijek suklja dim, iako je vatra, prema tvrdnjama nadležnih, stavljena pod kontrolu još u četvrtak.

Hotel, crn od dima i vatre, izgleda sablasno, a dijelovi građevinske konstrukcije nebodera i dalje urušavaju, kažu svjedoci. Jedan od onih koji doček 2016. u Dubaiju nikad neće zaboraviti je i fotograf koji je bio smješten na 48. spratu.

“Mislio sam da neću doživjeti 2016. godinu. Jedan sat, i to je to. Onda sam mrtav”, mislio je dok je stajao na rubu balkona, zavezan užetom na platformi za pranje prozora.

Kako je ispričao, s prijateljem se smjestio na balkon na 48. spratu kako bi snimio fotografije novogodišnjeg vatrometa za novine u kojima radi. No, večer je nenadano krenula u drugom smjeru, kada je izbila vatra na nižim spratovima i počela nemilice gutati sve pred sobom, a oblaci gustog crnog dima vrlo su brzo stigli i do njih.

Prema službenim izvorima, povrijeđeno je 16 osoba, uglavnom lakše.

Izvor: dnevnik.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button