Zanimljivosti i zabava

Korisnici društvenih mreža u čudu nakon što su primijetili “skriveni” znak na pakovanju Twixa







Čokoladica Twix došla je u središte pažnje na društvenim mrežama nakon što su brojni korisnici podijelili da nisu primijetili “skriveni” znak i poruku na njenom omotu.

Ako ste strastveni ljubitelj čokolade, vjerovatno ste u nekom trenutku probali Twix čokoladicu. Slatka poslastica od karamele i keksa omiljena je mnogima – ali da li ste ikada bolje pogledali omot?

Korisnici društvenih mreža upravo su primijetili ono što se čini “skrivenom porukom” na prednjoj strani zlatnog omota i ima dvostruko značenje.

Možda će Vas zanimati i:

U tački iznad slova ‘i’ u Twix logotipu, ljudi su brzo uočili nešto što izgleda kao dugme za pauzu sa dvije vertikalne linije jedna pored druge.

Make a Giant Twix Chocolate Bar With Just Three Ingredients! - NDTV Food

Mnogi su rekli da dosad nikada nisu shvatili da postoji što je pokrenulo rasprave o njegovom značenju. Neki su podijelili kako misle da su dvije okomite linije simbol za proizvod koji se često prodaje s dva komada čokoladice u paketu.

Međutim, drugi su mislili da je to “dugme za pauzu”. Ova simbolika veže se za početak 2000-ih kada je poznati proizvođač čokolade Mars Inc vodio reklamnu kampanju “Need a moment” za Twix pločice. Glas u reklami kaže: “Kada vam treba trenutak, prožvakajte ga s Twixom.”

Do you know the Twix logo secret? | Creative Bloq



Izvor
klix.ba

Možda će Vas zanimati i:

Provjerite također
Close
Back to top button