BiH

Amra Babić: SDA ne ide dobrim putem, stvari se moraju mijenjati zbog BiH i naroda koji je većina










Načelnica Visokog Amra Babić bila je gost Novog dana na N1 gdje je između ostalog govorila i o odlasku iz SDA zbog čega su je nazivali odmetnicom.

– Ne volim mijenjati timove i uvijek sam za to da se pokušaju promijeniti akteri i vodstvo. Došli smo u situaciju do direktnog pokušaja zloupotrebe moje pozicije i mene. Pokušalo se manipulisati sa mnom iz sjene. Ja to nisam mogla dozvoliti, jer su mene birali građani. Govorili su da je ‘SDA takva snaga da kad bi stavili ćoravu Maru i ona bi prošla’. Sistem se ne smije graditi familijarnim vezama i podobnošću – istakla je Babić.

Ona je kazala da nikada nije imala neke posebne kontakte sa Sulejmanom Tihićem ni Bakirom Izetbegovićem, predsjednicima SDA.

– Moje mišljenje o Izetbegoviću je privatna stvar, ali mislim da SDA ne ide dobrim pravcem i da je dobila poruku od naroda na lokalnim izborima. Stvari unutar SDA se moraju mijenjati, ne samo zbog stranke, već zbog BiH i naroda koji je većina.

Posljednjih sedmica sve više se govori o stvaranju nove političke opcije u BiH. Na pitanje da li i aktuelnu načelnicu općine Visoko možemo vidjeti u toj stranci, odgovorila je:

– Sve je to još na nivou spekulacija, ali nama treba jedna stranka centra i pokušati biti politički most između ljevice i desnice jer oni nemaju odgovor na pitanja građana. Tu vidim puno progresivnih ljudi i snaga koji imaju drugačija politička ubjeđenja od onih kakvi vladaju u SDA. Imam mnogo prijatelja koji su nezadovoljni sistem i u FBiH i u RS. Meni je prioritet općina Visoko. Ne bih se sada izjašnjavala da li bih bila član nove političke stranke.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button