Valter Tuzlanski

Senat sutra o diplomi Sebije Izetbegović













Sutra će Senat Univerziteta u Sarajevu ponovo zasjedati i baviti se diplomom direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović koju je stekla na postdiplomskom studiju na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Upravo je sa ovog fakulteta zatražen izvještaj koji će se sutra razmatrati.

Kako je za N1 potvrđeno u Rektoratu, nakon razmatranja izvještaja biće doneseni određeni zaključci koji će biti predstavljeni javnosti na konferenciji za medije.

Ranije se i oglasila direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović tvrdeći da je sve u vezi njene diplome ispolitizirano.

“Kada je riječ o navodima koji se odnose na moju akademsku karijeru, a koji se spominju u kontekstu napuštanja pozicije direktorice KCUS-a, oni su neargumentovani, proizvoljni i zlonamjerni. Kantonalna prosvjetna inspekcija je u više navrata na Medicinskom fakultetu UNSA provela usmjereni inspekcijski nadzor. Nakon niza inspekcijskih pregleda Prosvjetna inspekcija nikada nije izdala bilo kakve upravne mjere, a imala je ovlaštenje i obavezu to učiniti ako je bilo zakonskih pretpostavki za to. Takav odnos Prosvjetne inspekcije jasno potvrđuje da nisu utvrđene nepravilnosti u vezi sa stečenom diplomom, a slijedom toga niti nepravilnosti u vezi sa akademskim zvanjem”, kazala je Izetbegović.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button