BiH

Majka 13-godišnje djevojčice koja se porodila: Ne znam koliko je njemu, znam samo da je puno stariji…










U bolnici u Brčkom prije nekoliko dana porodila se 13-godišnja djevojčica, potvrdili su i čelnici ove bolnice.

„Primljena je kada su trudovi već krenuli i mi smo, u skladu s procedurama u takvim slučajevima, carskim rezom uspješno obavili porođaj. Beba je teška 2,7 kilograma, a i majka i ona su dobro“, izjavio je prim. dr. Slavko Nikić, šef Ginekologije bolnice u Brčkom.

Možda će Vas zanimati i:

Roditelji, braća i sestre ove djevojčice žive u predgrađu Modriče, a ekipa Avaza ih je jučer posjetila.

Majka 13-godišnje djevojčice Kada Ferhatović ne vidi ništa sporno u tome što je njena 13-godišnja kći rodila: „Udala se za Šerifa Suljića u Brčko i nakon godinu dana dobili su dijete. Ne znam koliko je njemu godina, ali znam da je mnogo stariji od nje. (…) Plakala sam od radosti što se porodila. I ja i moj čovjek smo bolesni, ali smo bolest zaboravili od sreće što smo dobili još jedno unuče.“

Kada Ferhatović odbacuje navode da je kćerku prodala za 2.000 KM… (cjelokupnu izjavu možete pročitati u printanom izdanju Dnevnog avaza).

Iz Centra za socijalni rad ističu da je zakon jasan – sa 16 godina, uz odobrenje roditelja, ljekara i policije, može se sklopiti brak u određenim okolnostima.

U toku je istraga u koju su uključene sve institucije Brčko distrikta, a „suprug“ 13-godišnje djevojčice mogao bi, ako se dokaže da je kriv, dobiti i do osam godina zatvora.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button