Lifestyle

Svečano proglašene škole pobjednice takmičenja osnovaca TK „Moj pas, moja odgovornost“










Ceremonija proglašenja pobjednika prvog Dogs Trust takmičenja za osnovce Tuzlanskog kantona upriličena je u srijedu, 24.4.2019.godine, u dvorištu osnovne škole “Jala“ u Tuzli.

Fondacija Dogs Trust je takmičenje pod nazivom „Moj pas, moja odgovornost“ organizovala u saradnji sa kantonalnim Ministarstvom obrazovanja i nauke, i sa partnerskom organizacijom, Fondacija Tuzlanske Zajednice (FTZ).

U okviru takmičenja u kojem je učestvovalo ukupno 55 škola iz 13 opština Tuzlanskog kantona, djeca su dizajnirala postere kojima su na kreativan način pokazala znanje stečeno na Dogs Trust radionicama.

Događaj su svojim obraćanjem otvorili organizatori – predstavnici Ministarstva, Fondacije Dogs Trust i FTZ. Tokom ceremonije, predstavnicima 13 škola koje su ispred svojih opština osvojile prvo mjesto, uručeni su veliki, simbolični vaučeri, dok će nagrade – računar sa zvučnicima za svaku školu pobjednicu, te tablet za voditelje pobjedničkih timova – biti dostavljene u škole.

Ovom prilikom, postavljena je i izložba svih dječijih radova pa su svi posjetioci mogli pogledati njihove zanimljive kreacije, a svi učesnci događaja su pored lijepih uspomena, sa sobom ponijeli i simbolične poklone, te edukativne materijale.

Edukativno-zabavne radionice koje kreira, finansira i koordinira Fondacija Dogs Trust, u ovom kantonu se provode već četiri godine, uz angažman i partnerstvo FTZ i odobrenje Ministarstva.Radionice su dio sveobuhvatne podrške Fondacije Dogs Trust trajnom i održivom rješavanju problema napuštenih pasa, a na njima djeca uče prije svega o tome kako da budu što sigurnija u blizini pasa i u kontaktu s psima, ali i o potrebama i prirodi pasa, te važnosti odgovornog vlasništva za sretnu zajednicu i sretne pse u njoj!

O drugim vrijednim programima kojim Dogs Trust podržava zakonsko i humano rješavanje problema napuštenih pasa saznajte kroz zabavne sadržaje na www.dogstrust.ba te Facebook, Instagram i YouTube stranicama Predstavništva.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button