Svijet

UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Objavljen snimak linčovanja mlade Afganistanke
Snimak ubistva 27-godišnje Afganistanke koju je podivljala gomila ubila bacanjem kamenja, prije toga koristeći i noževe kojima su je mučili, može se vidjeti na YouTubeu. Za njenu smrt afganistanske vlasti su optužile više od 40 osoba, a snimak, koji je snimljen mobitelom, navodno su na internet postavile njene ubice.

Podsjetimo, Farkhunda Malikzadi je ubijena u martu ove godine zbog lažnih optužbi da je spalila Kur'an. Međutim, istraga afganistanskih vlasti je došla do zaključka da nema nikakvog dokaza da je spaljivanje Kur'ana zaista i počinjeno.

Možda će Vas zanimati i:

Fakhunda je prema tvrdnjama njene porodica bila vrlo religiozna i spremala se za fakultet teologije u Kabulu.Za spaljivanje Kur'ana Farkhundu je optužio prodavač talismana u centru Kabula nakon što mu je ona prigovorila da prilikom prodaje vara kupce i da je krijumčar viagre i kondoma.

Zatim je on u nastupu bijesa lažno optužio za zločin koji se u ovoj zemlji tretira kao jako ozbiljan. Upravo je spomenuti prodavač jedan od četvorice muškaraca koji su osuđeni na smrt jer su sudjelovali u ovom brutalnom napadu.

https://www.youtube.com/watch?v=0MSZ2jOEARQ

Izvor: avazMožda će Vas zanimati i:

Back to top button