Zanimljivosti i zabava

Tragičan kraj: ‘Sve mi se čini, rođaci, da sam ipak prošao bolje od vas’
Dušan Pekić bio je zvijezda filma ‘Rane‘ redatelja Srđana Dragojevića. Film je priča o turobnom odrastanju dječaka u Beogradu krajem devedesetih godina. Dušan je sjajno odigrao lik Pinkija, publika ga je obožavala, a kritičari su mu predviđali veliku karijeru. Bio je to ‘Hollywoodski san’ na srpski način, ali san koji nikada nije dosanjan.

Priča o dječaku koji je mogao postati veliki glumac danas se prepričava kao legenda. Dušan je slučajno postao dio filma, producenti su ga uočili negdje u Zemunu i pozvali da glumi. Dušan je je bio odličan dečko, kažu oni koji su ga poznavali, rođen u krivo vrijeme i na krivom mjestu. Milan Marić, koji je u filmu glumio Švabu, Dušana pamti samo po najboljem. Zajedno su putovali u Atenu na promociju filma, zajedno se napili i zajedno otišli na Dušanovo prvo ljetovanje.

Možda će Vas zanimati i:

Kako prenosi ‘24.rs‘ Dušana je škola strašno nervirala, ali je bio odlučan upisati filmsku akademiju i raditi na sebi.

Dušan je preminuo prije 15 godina u Kraljevu za vrijeme služenja vojnog roka. Njegova smrt do danas je ostala misterij. Zna se samo da je umro u snu. Neki tvrde kako se predozirao, dok su drugi uvjereni da se radilo o ubojstvu. Kao jezivi podsjetnik na gubitak jednog mladog života ostaje i posljednja Dušanova rečenica iz filma ‘Rane’, ‘Sve mi se čini, rođaci, da sam ipak prošao bolje od vas‘.

 

Izvor: dnevnik.hrMožda će Vas zanimati i:

Back to top button