SvijetZanimljivosti i zabava

Ispovijest pilota koji je pucao u NLO

Zapisnik od tog dana jedini je službeni dokument koji dokazuje susret vojnog aviona s NLO-om.

Bilo je to rano ujutro 11. aprila 1980. godine. Tada 23-godišnji peruanski poručnik avijacije pripremao se za još jednu zračnu vježbu koja je uključivala oko 1.800 vojnika i civila u bazi La Joya, 1.000 kilometara južno od peruanskog glavnog grada.

Huerta, pilot s osmogodišnjim iskustvom letenja, koji je dio vojnih misija bio od svoje 19. godine, dobio je naredbu da poleti u svojem vojnom avionu ruske proizvodnje, Suhoj-22 kako bi presreo neobičan srebrni objekt koji je bio uočen kako lebdi nedaleko od piste.

Cilj se nalazio samo nekoliko kilometara udaljen od vojne baze na visini od tek 600 metara i nije odgovarao na naredbe kontrolnog tornja.

‘Ličio je na balon, a nalazio se u ograničenom zračnom prostoru u koji je ušao bez odobrenja te je time predstavljao ozbiljnuu prijetnju i ugrozio nacionalni suverenitet’, kaže sada penzionisani pukovnik.

Pukovnik Huerta bio je jedan od brojnih naučnika, bivših vojih časnika, koji su iznijeli dokaze o postojanju NLO-a pred Washington tražeći od vlade da javno objavi sve podatke o neidentificiranjim objektima i susretima s NLO-ima.

Nakon polijetanja vinuo se u visinu od 2.500 metara te krenuo u napad.

‘Postigao sam potrebnu visinu za napad i krenuo pucati. Ispalio sam nekoliko granata što je izazvalo stvaranje ‘vtrenog zida’ koji bi, u normalnim uvjetima, uništio sve na putu’, prisjeća se Huerta.

Samo jedna takva granata dovoljna je za potpuno uništenje objekta velikog kao automoil, no, kako kaže Huerta, granate koje je ispalio nisu imale utjecaja na objekt koji se nalazio pred njim.

‘Mislio sam da je balon, da će se probušiti i da će plinovi početi izlaziti iz njega, no ništa se nije dogodilo. Izgledalo je kao da je apsorbirao metke te da uopće nije bio oštećen’, kaže Huerta.

Objekt je potom, nevjerovatnom brzinom, krenuo u visine. Pukovnik Huerta krenuo je za njim, približio mu se na svega 500 metara i nanišanio ga. Prije nego je dao naredbu za pucanje, objekt je izmaknuo nišanu. Pokušao ga je ponovoo naciljati. I tako još tri puta. Objekt bi svaki put, u zadnjim sekundama, uspio izbjeći metke.

Sad su se nalazili na oko 14.000 metara iznad tla, a pukovnik Huerta bio je odlučan u svojem naumu, da uništi metu. Pokušao je doći iznad objekta kako bi ga gađao prema dolje. Popeo se na visinu od 19.200 metara, no objekt je uvijek bio iznad njega.

Shvatio je da mu ponestaje goriva i znao da ima još samo jednu šansu. Ubrzao je avion i približio mu se na samo 100 metara.

‘Tek tada sam shvatio da to nije balon’, rekao je Huerta. ‘Bio je to objekt promjera 10 metara sa sjajnom kupolom na vrhu, poput sijalice kad je izrežete na pola’, prisjeća se.

‘Dno objekta bio je kružnog oblika, srebrne boje i izgledalo je kao da je od neke vrste metala. No, nedostajali su sve tipične komponente koje jedan avion ima. Nije imao krila, pogonske mlaznice, prozore, antene, nije imao vidljiv pogonski sistem. Tada sam shvatio da to nije nikakav objekt za špijunažu već NLO, nešto sasvim nepoznato’, napisao je Huerta u svojoj knjizi.

U tom je trenutku bio gotovo bez goriva pa nije mogao ni napasti ni napraviti brzi manevar bijega.

‘Bojao sam se. Mislio sam, sad sam gotov’, prisjeća se Huerta koji je cik-cak pokretima, kako bi izbjegao napad od strane NLO-a, uspio avion prizemljiti u bazu.

Nakon što se vratio objekt je stajao na nebu još 2 sata. Vidjeli su ga baš svi koji su u tom trenutku bili u bazi, piše News.com.

Izvor: avazMožda će Vas zanimati i:

Back to top button