Tuzlanski kantonVijesti

EKSKLUZIVNO Prava istina zašto je Dita propala – II dio

Nastavljamo intervju sa Harisom Abdurahmanovićem, bivšim većinskim vlasnikom fabrike deterdženata Dita.

U prvom dijelu intervjua kojeg ste mogli čuti, odnosno pročitati jučer, Abdurahmanović je iznio prave činjenice koje radnici “Dite” i cijela bosanskohercegovačka javnost trebaju znati, te je putem našeg medija pokušao demantovati „mnoge negativne i neistinite navode“ koji su konstantno plasirani o njemu i radu njegove kompanije.

U prvom bloku drugog dijela intervjua, možete saznati kako se novi vlasnik “Dite” nosio sa prevelikim brojem uposlenika, kakav je odnos imao sa policijom i sudom, te činjenice o stanju u bh. fabrikama kroz primjer “Dite”, koja je svojevoljno antireklama za buduće investitore u našoj zemlji.

dita

Drugi blok ekskluzivnog intervjua, te pitanja na koje smo dobili odgovore od Abdurahmanovića, odnosio se na plate uposlenika u fabrici deterdženata “Dita”, kao i progonu iz fabrike, koji je kroz komičan primjer Abdurahmanović objasnio, te objašnjenje ZAŠTO je “Dita” morala da ide u STEČAJ.

dita

U završnom dijelu intervjua sa bivšim većinskim vlasnikom fabrike deterdženata “Dita”, možete čuti koji bi to bili naredni koraci stečajnog upravitelja po njegovom stručnom mišljenju, kakav odnos je imao sa ostalim suvlasnicima, dioničarima, šta se desilo sa “Lorom” i njenim uposlenicima, te demante na napade koje kroz medije proživljava od strane sindikata.

Nadamo se da smo vam uspjeli prenijeti i priču sa druge strane medalje oko nekadašnjeg industrijskog giganta i problemima koji su sada prisutni u fabrici deterdženata “Dita”.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button