Tuzlanski kantonVijesti

EKSKLUZIVNO Prava istina zašto je Dita propala – I dio

U ekskluzivnom intervjuu, razgovarali smo sa bivšim vlasnikom tvornice “Dita”, Harisom Abdurahmanovićem.

Usljed svima nama već poznatih protesta obespravljenih radnika, propalih tuzlanskih, nekada, industrijskih giganata, željeli smo saznati šta se to krije sa druge strane medalje.

Možda će Vas zanimati i:

dita

Veliki broja netačnih informacija plasiran je kroz medije, a odnose na dva procesa – ulazak Lore u vlasničku strukturu i poslovanje tvornice “Dita” iz Tuzle, u prvom dijelu intervjua, razgovarali smo sa bivšim vlasnikom tvornice “Dita”, Harisom Abdurahmanovićem.

Iznio nam je prave činjenice koje radnici Dite i cijela bosanskohercegovačka javnost trebaju znati, te ovim putem pokušava demantirati „mnoge negativne i neistinite navode“ koji su konstantno plasirani o njemu i radu njegove kompanije.

U prvom bloku intervjua, osvrnuli smo se na upoznavanje o samoj distributerskoj firmi “Lora”, sa kojom je Abdurahmanović ušao u “Ditu”, te o samoj privatizaciji fabrike “Dita”.

dita

Drugi blok ekskluzivnog intervjua, te pitanja na koje smo dobili odgovore od gospodina Abdurahmanovića, odnosio se na probleme u fabrici “Dita” sa kojima se susretao, reprogramiranjem kreditnih zaduženja, kao i otkrivanje, ko je to sve bio zainteresovan za ulazak “Lore” u “Ditu”.

dita

Sa kakvim se to dodatnim problemima unutar fabrike susretao, kada je sve krenulo nizbrdo, saznali smo u posljednjem bloku prvog dijela intervjua sa bivšim vlasnikom fabrike deterdženata “Dita”.

Ostatak činjenica o fabrici deterdženata “Dita” moći ćete pročitati/poslušati u sutrašnjem izdanju ekskluzivnog intervjua samo na Vašem i našem Radio Kameleonu.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button