Zanimljivosti i zabava

10 novogodišnjih praznovjerja za fantastičan početak 2016. godine
Novogodišnja praznovjerja sastavni su dio ljudskih života na svim kontinentima. Osim novogodišnjih odluka o prestanku sa štetnim navikama s početkom nove godine svim ljudima zajednička je i potreba da se u najluđoj večeri u godini ‘naoružaju’ predmetima i prepuste aktivnostima koji će im zajamčiti uspjeh, sreću i zdravlje. Posudite pokoju ideju iz svijeta…

1. Argentina
Želite li se sretno zaljubiti u novoj godini, dočekajte je u ružičastom donjem rublju. Uz to, točno u ponoć napravite prvi korak desnom nogom, kako bi vam cijela protekla u pravom smjeru i ritmu.

2. Brazil

Otjerajte loše duhove bijelom odjećom, a točno u ponoć sedam puta poskočite za sreću i uspjeh.

3. Čile
Umjesto odojka, u ponoć žlicom ‘napadnite’ kuhanu leću. Jedna žlica jamči financijsku dobit i uspjeh u nadolazećoj godini.

4. Filipini

Otjerajte zle duhove uz pomoć svjetla – upalite svu rasvjetu u svom domu.

5. Gvatemala
Financijska dobit očekuje one koji u ponoć zgrabe 12 kovanica i bace ih preko leđa na ulici ispred kuće. Smijemo li ih poslije pokupiti?

Španjolci u ponoć jedu 12 boba grožđa (Foto: stockfood)


6. Kolumbija

Prošećite po susjedstvu barem sat vremena s praznim kovčegom, kako bi vam nova godina bila prepuna putovanja. Da, ali tamo nije deset ispod nule!

7. Rusija
Napišite želju na papir za koju želite da vam se ostvari u novoj godini. Zapalite papirić u ponoć, položite ga u čašu za šampanjac, pa ispijte ovu tekućinu zajedno s pozitivnim vibracijama. Dobro će leći uz francusku salatu!

8. Salvador
U ponoć ispraznite sadržaj svježeg jaja u čašu i pustite da odstoji preko noći. Oblik jaja sljedećeg jutra simbol je sreće koja vas očekuje u novoj godini. Ovo je toliko bizarno da garantiramo da ćete i vi probati!

9. Španjolska

Grožđe donosi poboljšanje na svim poljima u novoj godini. Pojedite 12 boba ovog voća točno u ponoć! Ovo će biti brzo!

10. Turska

Preko balkona baijte svježi šipak na ulicu. Što se voće bolje raspukne, to će i godina biti plodnija. Do kada je njima sezona šipaka!?

Izvor: punkufer.hrKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button