Sport

Egipćani bijesni na Messija: Niko nas ovako nije uvrijedio 7.000 godina










Vjerovatno najveća zvijezda svjetskog nogometa, Argentinac Lionel Messi izazvao je pravi haos nakon što je u gostovanju na egipatskom MBC-u donirao svoje kopačke u humanitarne svrhe. Član egipatskog parlamenta Said Hasasin kazao je kako je njegov potez bio uvredljiv.

Hasasin je otišao toliko daleko da je u jednoj emisiji skinuo svoje cipele i kazao kako bi ih volio donirati Argentincima.

– Egipćane niko nije ovako uvrijedio u posljednjih sedam hiljada godina. Pogodit ću te Messija s ovim cipelama. Ovo je moja cipela i doniram je Argentini.

Predstavnik egipatskog nogometnog saveza, Azmy Megahed također se uključio u emsiju i kazao kako “siromašnim” Egipćanima ne treba Messi.

– Zbunjan sam, ako nas je htio uvrijediti onda mislim da je sebi treba te kopačke staviti na glavu i na sve glave onih koji ga podržavaju. Ne trebaju nam njegove kopačke, kao niti milostinja Židova i Izraelaca. Bolje da je donirao te kopačke Argentincima, i tamo ima siromašnih.

Mido brani Messija

– Najveće blago pisca je njegovo pero, nogometašima su to kopačke. Nadam se da sad možemo prestati raditi problem oko ničega – poručio je bivši egipatski reprezentativac Mido.

https://www.youtube.com/watch?v=088u7Qh4duU

Mona El-Sharkawy voditeljica emisije u kojoj je Messi donirao kopačke kazala je kako je sve bio nesporazum.

– Ovo je krivo! U našoj emisiji uvijek od gostiju tražimo da nam poklone mali suvenir kako bi ih kasnije mogli staviti na aukciju. Šokirana sam posljednjim događanjima. Messi nikad nije rekao da će donirati svoje kopačke u humanitarne svrhe.

Izvor: fokus



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button