Sport

Tottenham savladao Fulham i preuzeo lidersku poziciju










Sinoć je odigrano posljednje 9. kolo Engleske Premier lige između Tottenhama i Fulhama.

Nakon 90 minuta, bolja je bila ekipa Tottenhama koja je slavila na domaćem terenu rezultatom 2:0.

Sjajnu šansu imali su Spursi na otvaranju susreta u 3. minuti, Bernd Leno odlično je odbranio pokušaj koji je stvorio Heung-Min Son. Oslobodio je malo prostora unutar šestnaesterca i uputio brzu loptu u donji desni ugao. Uzvratio je Fulham devet minuta poslije, sjajnu šansu je propustio Joao Palhinha. Dobro je pratio centaršut iz kornera i pucao glavom. Lopta je išla u desnu stranu gola, ali je Vicario čudesno reagirao i odbranio mu šut.

Odličnu šansu imali su domaći u 30. minuti, sjajnu šansu imao je Richarlison nakon što je pucao oštro s ruba šesnaesterca, Leno je imao sreće, jer je lopta prozujala par centimetara kraj desne stative. Tottenham stiže u vodstvo šest minuta poslije, Heung-Min Son je lijepo prošao kroz odbranu i majstorski pospremio loptu u desne rašlje, ostavivši golmana bez šanse.

Mogao je Tottenham do novog pogotka u 40. minuti. Prvo je Udogie pokušao, njegov šut je izblokiran sjajnim klizećim startom, a potom je Dejan Kuluševski prvi stigao do odbijene lopte, ali mu je šut blokiran. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 1:0.

Spursi sjajno otvaraju drugo poluvrijeme, Heung-Min Son je lijepo poslao pas koji je u šesnaestercu primio James Maddison. Odmah je pucao u donji desni ugao i Leno je bio nemoćan.

U nastavku utakmice, Tottenham je iskusno priveo utakmicu kraju, te nije bilo nekih velikih prilika do kraja susreta. Ovom pobjedom Spursi su zauzeli lidersku poziciju nakon devet odigranih kola.



Izvor
N1info.ba

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button