Tuzlanski kantonVijesti

Isplata dječijeg dodatka i ostalih izdvajanja ovisi od priliva sredstava u Budžet
Dinamika isplate dječijeg dodatka i socijalne pomoći na području TK je sve lošija. Korisnici na račune mjesecima ne dobijaju novac, a problem je prisutan još od ranijih godina.

Uprkos planiranim sredstvima u Budžetu Tuzlanskog kantona, i naknade za porodilje kasne godinu dana. U Ministarstvu za rad, socijalnu politiku i povrtak TK kažu da svakodnevno obrađuju zahtijeve poslodavaca za refundaciju porodiljskog odsustva. No, još uvijek je neizvjesno kada će korisnicima socijalnih davanja i porodiljama biti isplaćena novčana sredstva. Sve to, zapravo, kažu resorni ministri, ovisi od priliva sredstava u Budžet.

Možda će Vas zanimati i:

„Nismo zadovoljni što je ovakva situacija i svaki dan mi trpimo, na neki način, kritike i imamo pozive od tih kategorija, ali pokušavamo da održimo taj ritam. Ta dugovanja su bila i od ranije. Mi pokušavamo održati taj neki tempo da ne idemo dalje u ta kašnjenja. Ako su bila pet šest mjeseci, da održimo taj ritam. Ukoliko se stanje promijeni, mi ćemo nastojati da ta kašnjenja smanjimo, da to bude dva ili tri mjeseca“, istakao je ranije Jakub Suljkanović, ministar finansija u Vladi TK.

Izvor: rtvslonKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button