Tuzlanski kanton

Vlada TK: Dva miliona KM za nedovoljno razvijene, nerazvijene i izrazito nerazvijene općine u TK













Na danas održanoj sjednici Vlada je donijela Program o finansiranju projekata nedovoljno razvijenih, nerazvijenih i izrazito nerazvijenih jedinica lokalne samouprave u Tuzlanskom kantonu u 2023. godini.

Ovim dokumentom izvršena je raspodjela ukupno 2 miliona KM, koliko je Budžetom Tuzlanskog kantona za 2023. godinu planirano za podršku nedovoljno razvijenim, nerazvijenim i izrazito nerazvijenim općinama.

Od ovog iznosa za finansiranje projekata u Teočaku odobreno je 606.060,61 KM, Sapni 505.050,51 KM, Čeliću 464.646,46 KM, Kladnju 262.626,26 KM i Doboj Istoku 161.616,16 KM.

Općini Teočak sredstva su dodijeljena za vanjsko uređenje poslovne zone Bilalići, te za rekonstrukciju lokalnih puteva u mjesnim zajednicama Centar, Sniježnica, Jasikovac, Stari Teočak, Husejnovići i Bilalići – Uzunovići.

Sapni su sredstva odobrena za rekonstrukciju putne infrastrukture i izgradnju poslovno-proizvodnog objekta u Sapni.

Čeliću za sanaciju i asfaltiranje lokalnih puteva, a Kladnju za regulaciju i uređenje korita rijeke Drinjače, dionica Vitalj-Kladanj-Brateljevići i sanaciju putne infrastrukture na području mjesnih zajednica.

Općina Doboj Istok će od odobrenih sredstava rehabilitirati lokalnu cestovnu mrežu u naseljima Mrkani u mjesnoj zajednici Klokotnica.



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button