LifestyleValter Tuzlanski

Centar za ekologiju i energiju Tuzla, 20 godina uspješnog rada










U Ateljeu Ismet Mujezinović, Centar za ekologiju i energiju Tuzla prigodnom  svečanošću obilježili su 20 godina uspješnog rada i postojanja.

Centar za ekologiju i energiju Tuzla je bosanskohercegovačka nevladina organizacija  koja edukativnim i praktičnim radom, u saradnji sa svim nivoima društva i uz ulaganje u ljudske resurse, podstiče održivi razvoj u oblasti zaštite i unapređenja okoliša. Implementira projekte na na lokalnom, nacionalnom i regionalnom nivou.

Možda će Vas zanimati i:

Od osnivanja 2001. godine pa do danas realizirao više od 200 projekata i za 100.000 učesnika održao preko 1.000 edukativnih i praktičnih radionica koje su kao i realizirani projekti, bile fokusirane  na teme:

  • Energetska efikasnost, obnovljivi izvori energije i energetsko siromaštvo
  • Smanjenje zagađenje zraka i očuvanje vodenih resursa
  • Odgovorno upravljanje otpadom, recikliranje i kompostiranje
  • Uticaj na politike koje utiču na okoliš i lobiranje.

Prisutne goste pozdravila je Džemila Agić, direktorica NVO Centar za ekologiju u energiju i kratkim crtama upoznala goste o radu Centra u proteklih 20 godina rada i planovima za daljnji rad, u izjavi za medije kazala:

Također gostima su se obratili ministar  prostornog uređenja i zaštite okoliša u Vladi TK, Zvjezdan Karadžin i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović:

 

 



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button