Tuzlanski kantonVijesti

Kampus tuzlanskog Univerziteta dobio grijanje

Premijer TK Bego Gutić i rektor Univerziteta u Tuzli Enver Halilović, svečano su danas pustili u pogon podstanicu koja Kampus Univerziteta veže na sistem daljinskog zagrijavanja.

Ukupna vrijednost projekta koji je obuhvatao vrelovodni priključak, toplinsku podstanicu i dio toplovodne mreže je oko pola miliona KM, a sredstva je obezbijedila Vlada TK.

1

Ovaj kapitalni projekat jedan je od najznačajnijih investicijskih projekata u objekte Univerziteta u Tuzli. Univerzitet je već ranije iz vlastitih sredstava već radio na postepenoj adaptaciji objekata u Kampusu, ali za ovako značajan i vrijedan projekat neophodna je bila podrška Vlade.

3

Današnjim okončanjem radova Univerzitet je dobio preduslov za dalje širenje prostornih kapaciteta u Kampusu. Time se istovremeno podiže studentski standard i uslovi studiranja na Univerzitetu u Tuzli, ali i otklanjaju potencijalno kritične tačke, koje su konstatovane prilikom akreditacije Univerziteta.

Na kraju, ali i veoma važno, realizacijom ovog projekta Univerzitet će ostvariti značajne finansijske uštede, koje u narednom periodu mogu biti usmjerene u dalje investicijske projekte u Kampusu.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button

instagram volgers kopen volgers kopen buy windows 10 pro buy windows 11 pro