Zanimljivosti i zabava

Fotografije koje su obišle svijet
Ove fotografije su obilježile “Nacionalnu geografiju” u 2015. godini!

1. Gric-gric

Klinton Beri, član zajednice “Nacionalna geografija – Vaša fotografija” uslikao je ovaj prizor GoPro fotoaparatom na arktičkom morskom ledu, otprilike 9 kilometara od baze Kejsi, dok je proučavao pingvine u perodu od nekoliko nedjelja kako bi otkrio gdje se kreću.

2. Pod vodom

Jezero na Ejl Malku, jednom od stjenovitih ostrva Palau u zapadnom Pacifiku, dom je rijetkoj vrsti meduza koje su bezopasne za ljude i provode većinu svog života prateći sunce od svitanja do sumraka.

3. Sjajno

Šetajući obalom Laraka u Iranu, član zajednice “Vaša fotografija”, Pujan Šadpur naišao je na ovaj svjetlucajući prizor, rekavši da ga je očarala magična svjetlost planktona pa ih je zato uslikao.

4. Ples pod mjesecom

Polarna svjetlost, Aurora Borealis, viđena je ranije ove godine kako pleše po nebu na Islandu.

5. Kristalno jutro

Član zajednice “Vaša fotografija”, Erni Vater, uslikao je ovaj prizor na zaleđenim obalama jezera Superior blizu Bejilda u Viskonsinu. Do ove lokacije može se stići samo pješačenjem preko zaleđenog jezera Superior, što nije često moguće. Pristup je bio ograničen na samo 9 dana prošle zime.

6. Pod morem

Član zajednice “Vaša fotografija”, Džef Hester, ovjekovječio je ovaj nevjerovatni trenutak u Kabu Pulmu, vodenom parku uz meksičko poluostrvo Baha Kalifornija, dok je njegova supruga plivala sa ogromnim jatom riba.

7. Pukotine

Bajkalsko jezero u jugoistočnom Sibiru je najdublje i najstarije na svijetu, a ovaj prizor je uslikao Aleksej Trofimov.


Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button