TuzlaValter Tuzlanski

Prijem članova GSS Stanica Tuzla koji su bili akciji spašavanja života u Turskoj kod gradonačelnika Tuzle










Danas je upriličen sastanak kod gradonačelnika Tuzle, dr. sc. Zijada Lugavića, te Slavka Stejpića, pomoćnika gradonačelnika za Civilnu zaštitu Grada Tuzle, sa članovima Gorske službe spašavanja Stanica Tuzla.

Sastanku su prisustvovali članovi GSS Stanica Tuzla koji su učestvovali u misiji u Turskoj, Jasmin Jahić, Alen Salihović i Emil Isaković, kao i načelnica GSS Stanica Tuzla, Maja Hadžimehić.

Možda će Vas zanimati i:

 

Članovi GSS Tuzla koji su učestvovali u misiji podijelili su svoja iskustva sa misije u Turskoj te im je uručena novčana nagrada kao mali vid zahvalnosti Grada Tuzle za hrabrost i nesebičnu angažiranost u akciji spašavanja života u Turskoj

“Ovo je samo mali znak zahvale i pažnje koji im dajemo u ime svih građana i građanki Tuzle, za njihovu hrabrost i veliko srce, jer su to istinski zaslužili”, izjavio je dr.sc. Zijad Lugavić, gradonačelnik Tuzle.

Također se razgovaralo o generalnom statusu GSS Stanica Tuzla u Gradu Tuzla, te je dogovorena okvirna saradnja između Grada Tuzle i Gorske službe spašavanja Stanica Tuzla u vidu finansijske podrške, koja je neophodna za obuku članova kao i nabavku neophodne opreme, ali i podršku, shodno zakonskoj regulativi, o uključivanju GSS Stanice Tuzla u Službu civilne zaštite Grada Tuzle kao jednu od službi zaštite i spašavanja.

GSS Stanica Tuzla se zahvaljuje Gradu Tuzla i gradonačelniku Lugaviću na nagradi za spasioce koji su učestvovali u misiji u Turskoj kao i produktivnom sastanku te što je Gorsku službu spašavanja Stanica Tuzla prepoznata kao jedna organizacija koja bi trebala biti dio Službe civilne zaštite Grada Tuzle.

Povodom ovog prijema nešto više su izjavili:



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button