Tehnologija

NOVI NAČIN PRIJAVE Zaboravite na komplicirane lozinke, sve što vam treba je telefon
Umjesto utipkavanja dugih i kompliciranih lozinki, Google testira novi način prijave uz koji trebate samo email, a na telefonu će notifikacija tražiti da potvrdite identitet.

Pamćenje raznih lozinki za gomilu servisa danas predstavlja jednu od najvećih tlaka pri korištenju računara. Razne stranice od vas će tražiti da postavite dugačke lozinke s posebnim znakovima koje potom morate negdje i zapisati jer rijetko se to sve može zapamtiti. Ili, možete baciti brigu niz vjetar i za sve koristiti istu jednostavnu lozinku jer baš i niste tajni agent koji ima gomilu stvari koje nitko ne smije vidjeti, prenosi 24sata.hr.

Ako pripadate prvoj skupini, Google sada ima plan kojim će vas potpuno riješiti utipkavanja telefona. Kao novu metodu autentifikacije korisnika testiraju slanje notifikacije na vaš telefon.

Stvar bi trebala ubrzati vašu prijavu u razne servise, a radi tako da sve što morate napraviti je upisati svoju email adresu kad se prijavljujete u Google račun. Kasnije će vam se na telefonu prikazati notifikacija kojom vas pitaju ako se prijavljujete na drugom uređaju. Klikom na tipku da moći ćete se ulogirati, a to bi moglo biti korisno za one koji stalno imaju telefon uz sebe.

Google ovu opciju testira na malom broju korisnika koje su pozvali u grupu, što su i potvrdili za TechCrunch. Korisnici uz ovaj novi način prijave u testu mogu i dalje koristiti i svoje lozinke, a njih bi Google mogao tražiti i kao dodatnu mjeru osiguranja, ako uoče neke sumnjive aktivnosti na vašem računu. U slučaju da neko izgubi ili mu telefon bude ukraden, s drugog uređaja može se blokirati pristup.

Izvor: avazKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Možda će Vas zanimati i:

Back to top button