BiH

Uznemirena Sarajka: ‘Živim sama, nije moguće da za mjesec dana potrošim toliko kubika i dobijem 360 KM računa?!’







Građani glavnog grada Bosne i Hercegovine suočeni su sa toplotnim udarima i u isto vrijeme nestašicom vode. Stalne redukcije, popravke i cjelodnevni prekid vodosnadbijevanja Sarajlije baca u očaj, piše novinska agencija Patria.

No, nije samo redukcija i nestašica vode ono što u posljednje vrijeme zabrinjava Sarajku Sabinu Kljuno. Ona se posljednjih dana s Vodovodom i kanalizacijom (VIK) ubjeđuje da za mjesec dana nije mogla potrošiti 187 kubika vode, a za šta joj je ispostavljen račun od vrtoglavih 361,40 KM!?

Vrlo uznemirena u izjavi za agenciju Patria kazala je da stanuje sama i da je do sada dobijala do 18 KM vode, a da je trošila od 10 do 12 kubika vode.

– Ovo je nečuveno. Pa ja stanujem sama u zgradi i to u novogradnji. Kada sam otišla u Vodovod na šalteru su mi kazali da je vodomjer bio u kvaru. Na moje pitanje na osnovu čega su mi ranije ispostavljali račune nisam dobila odgovor. Već sam bila u VIK-u nekoliko puta, a niko me nije savjetovao da moram tražiti kontrolu vodomjera. Danas ću to zatražiti. Očajna sam, samo mi je još ovo trebalo. Ionako više nemam nego što imam vode – kaže Kljuno.

Nije Kljuno usamljena kada je riječ o dokazivanju VIK-u da je nemoguće potrošiti ovu količinu vode. Sve češće se građani žale da im usljed redukcije vode zrak koji prolazi kroz cijevi enormno brzo vodomjer bilježi nepostojeću potrošnju, a zbog čega im se ispostavljaju visoki računi.

Sabina poručuje da neće odustati od borbe za pravdu.

– Ovo nije realno i neću se pomiriti s ovakvim stanjem – dodaje Kljuno.

Inače, iz KJKP Vodovod i kanalizacije saopšteno je da su planirani radovi na izvorištu Bačevo završeni, kao i radovi na prespajanju novih bunara na potisni cjevovod Mojmilo.

U najavljenom terminu od 08:00 sati nastupila je stabilizacija vodosnabdijevanja za sva naselja koja su dan ranije, 8. augusta ostala bez vodosnabdijevanja u 18:00 sati.

Međutim, danas će se vršiti popravke kvarova na slijedećim lokacijama: Omladinska, Krivoglavci I, Semira Frašte, Humska, Muhameda ef. Pandže na više adresa, Trg Alije izetbegovića, Paje sokak, Pogledine, Jarčedoli, radovi na Bačevu, prebacivanje priključaka u ulicama Budakovići, ispiranje cjevovoda Sedrenik, davanje priključaka u ulicama Hasana Merdžanića, Šipska, Zije Dizdarevića.

 

 

Izvor: nap



Možda će Vas zanimati i:

Back to top button