16 Upcoming Events

Sort by

Imaš želudac zmaja i čili je tvoj obavezni začin? Nedjelja u kojoj je najavljeno i do 28 stepeni celzijusa, idealna je za dodatno podizanje temperature ljutim hamburgerima.

Tuzla je i ove godine uvrštena u kalendar projekta “Izađi i treniraj”. Nakon prošlogodišnjeg događaja koji je okupio preko 200 učesnika, odziv građana Tuzle pokazao je da je ovo grad sporta i dobrih vibracija, pozitivne energije koju su prenosili i na sve ostale.

Ženski reprezentativni rukomet vraća se u BiH na velika vrata. Nakon nekoliko godina stagnacije i nepostojanja ženskih reprezentativnih selekcija, odlučeno je da 2018. bude godina ženskog rukometa u BiH.

Od 29. maja do 3. juna u Tuzli će se održati najznačajniji rukometni turnir ove godine u BiH – IHF/EHF Women's Trophy 2018. Naša ženska juniorska reprezentacija smještena je u Grupu B, a prvog dana turnira, 29. maja od 18.30 sati, odmah nakon svečanog otvaranja, igra protiv selekcije Azerbejdžana. Biće to prilika da se Velika dvorana SKPC Mejdan napuni i da zajedno podržimo izabranice Kornelije Rajković Leko da dođu do prve pobjede na turniru. Podsjećamo, istog dana, u Grupi A, od 12.30 sati igraju Estonija – Belgija, dok se Moldavija i Kipar sastaju dva sata kasnije. U našoj Grupi B u terminu od 16.30 sati međusobni susret igraju Velika Britanija i Luksemburg.

Tuzlanska slana jezera zvanično će otvoriti sezonu kupanja početkom sljedećeg mjeseca i na taj način najaviti dolazak svih ljetnih trenutaka.

Alora body&mind trening na otvorenom, svake subote, pod vedrim nebom, na jutarnjom rosom okupanoj travi i to potpuno BESPLATNO.

Čast je najaviti prvi turnir Brazilske Jiu Jitse u Tuzli “PANNONIA JIU JITSU OPEN 2018” koji ce se održati 2. juna na kraju takmičarake sezone, a blizu ljeta kada naša Tuzla itekako ima šta da ponudi.

U finalu, koje je zakazano za drugi juni u Tuzli, snage će odmjeriti domaćini Saltminersi i sarajevski Spartansi.

Pluća svakog urbano organizovanog naselja u 21. vijeku jesu decimalna formacija stabala i zelenila u nedogled. Kako biljke vole da im se priča, drugi festival Burn Sound of Nature prirodi će se okrenuti društvom i najboljom kombinacijom elektonskih muzičkih mikseva.

Tematska zabava sedamdesetih i osamdesetih garantuje povratak u prošlost, tačnije nekoliko decenija nazad, ravno u disko večeri minulih generacija.

Planetarna super zvijezda Rihanna u sklopu svog “Retro Toura XVIII” odlučila je da svoj nastup posveti minornim planetarnim sredinama, pa će tako polovinom godine, uporedo sa Črnomeljom, Miskolcem, Pančevom, Bjelovarom, Nikšićem i Devom, posjetiti i Grad Soli.

Mejdan će na samom kraju juna biti poprište najglasnijeg navijanja u Bosni i Hercegovini.

113 Items

Sort by