26 Upcoming Events

Sortiraj prema

Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini u suradnji sa Međunarodnom galerijom portreta Tuzla organizira otvorenje izložbe „Collegium Artisticum 2017 – Arhitektura“ u Tuzli, 17.10.2017. u 20:00 sati.

Od 18. do 22. oktobra 2017. godine Tuzla će biti domaćin V po redu Tuzla Film Festivala – južnoslavenskog filma. Magic Factory kao organizator će, kao i prethodnih godina, tokom pet dana festivala građanima pružiti priliku da uživaju u vrhunskim filmskim ostvarenjima, druženjima sa glumcima, režiserima i drugim filmskim radnicima.

Pregurali smo sa ponedjeljkom, propuzali utorak i za nastavak karavane u pustinji radnih dana ka oazi subote i nedjelje, pravimo predah i to četiri puta zaredom.

Predstavom za djecu ‘’Aska i vuk’’ Ive Andrića završava se 2.Festival premijera pod motom ”Karavan teatra”. ČETVRTAK, 19.10. u 12.30 / BKC ŽIVINICE; PETAK, 20.10. u 18.00 / NEDJELJA 22.10. U 12 SATI TEATAR KABARE TUZLA; PONEDJELJAK, 23.10.2017. U 13.30 / BKC KALESIJA.

Hame Nalić će zabaviti sve goste Snack bara Bagueri u Tuzli i to u duplom nastupu za kraj druge trećine oktobra.

Autogeni trening smatra se jednom od najvažnijih metoda opuštanja današnjice, kao i psihoterapijskim postupkom.

Došao je trenutak da oživimo sjećanja stara tridesetak i više godina, u ovom slučaju (d)oživjet ćemo deja vu negdašnje Audicije iz 1984., ovog oktobra 2017. godine.

Šta se dešava kada Eric pojede bananu? Eric postaje Banana Man. S druge strane junaci jabuka nisu zvanični heroji sa supermoćima, ali su u saradnji sa jabukama planetu učinili ljepšom za život ili je barem njihova misija bila tako zamišljena.

Najšareniji radio Bosne i Hercegovine organizuje najotkačeniji after party ovog petka i može se očekivati apsolutno sve, od valjanja u blatu (pod uslovom da imate blato), šetkanja na štulama, preko plesa, pjevanja, zabave, pjene, beer ponga, neograničene količine smijeha do ogromonih količina pića. Ovaj after je najavlje kao totalno opušten događaj.

Sve ono što niste vidjeli, probali, omirisali još od vaše zadnje posjete rodbini na selu, još od prije nekoliko godina unazad, čekaće vas na tuzlanskom Trgu slobode u startu zadnju trećine oktobra.

Sloboda više nema pravo na kiks. Poraz od Sarajeva upalio je alarme na Tušnju, tako da Tuzlaci protiv Širokog Brijega, u 12. kolu Premijer lige moraju slaviti. Samo devet osvojenih bodova trenutno je veliki zaostatak za ekipama koje se bore za ulazak u Ligu za prvaka, a samo jedna pozitivna serija Slobodi može pomoći u ostvarenju svog cilja. Široki Brijeg je pobjedom u Krupi skočio na treće mjesto. Kompaktna su ekipa i vrlo često nezgodna Crveno-crnim. Uostalom, u prvom dijelu sezone slavili su na Pecari i sada se nadaju nastavku te serije.

Nakon nesretnog poraza u Sarajevu, malonogometaši Salinesa u ovom, 4. kolu Premijer lige BiH dočekuju Zrinjski iz Mostara. Salines ima omjer od jedne domaće pobjede i dva gostujuća poraza. “Velika utakmica u subotu, veliki protivnik, velika motivacija naših momaka da zabilježe pozitivan rezultat… U goste nam dolazi mostarski Zrinjski, ekipa pretedent na titulu prvaka BiH u futsalu, ekipa sa reprezentativcem Hrvatske u svojim redovima! Čeka nas istinski spektakl i zato dođite u naš Mejdan i podržite Vaše Jarčeve”, kažu u MNK Salines. Zrinjski je do sada pobijedio dva puta, a jednom je izgubio i sigurno je da će se do kraja boriti za najviši plasman. Ipak, poraz od Brotnja pokazao je kako Zrinjski ima svojih nedostataka.

83 Objekti:

Sortiraj prema