INTERVJU: Fatmir Sulejmani : ”Moj dječački san je Eurosong”

Fatmir Sulejmani je mladi bosanski pop pjevač iz Brčkog koji je učestvovao u najgledanijem tv takmičenju na našim prostorima, te je u finalu zauzeo drugo mjesto.

Iako je novi na estradnom nebu, dosada je snimio četri pjesme, a uz to Fatmir završava i Muzičku akademiju. U nastavku teksta Fatmir je pričao o svom životu nakon takmičenja, uspjehu, uzorima i planovima u budućnosti.

KOLIKO VAM SE ŽIVOT PROMJENIO OD POPULARNOG TAKMIČENJA?
Promijenio se drastično, s obzirom da sam po završetku potpisao ugovor i samim tim sam puno stvari u svom životu morao promijeniti, kako u poslovnom, tako i privatnom.

DA LI STE ZADOVOLJNI USPJEHOM KOJI STE POSTIGLI DO SADA?
Trenutno sam prezadovoljan. Ispunio sam sve svoje ciljeve koje sam dosad sam sebi postavio. Mnogo radim, mnogo ulažem i svaki dan radim na sebi kako bih bio što bolji sebi i ljudima koji prate i poštuju moj rad.

JE LI VAŠE ZANIMANJE ONO O ČEMU STE ODUVIJEK MAŠTALI I ŽELJELI?
Pa jeste. S obzirom da ništa drugo konkretno nisam radio, ovo je posao koji volim, koji želim da radim i koji radim najbolje.

DA LI IMATE RAVNOTEŽU SA PRIVATNIM I JAVNIM ŽIVOTOM? KAKO VAM TO USPJEVA?
Trudim se da imam. Zbog raznih medija i svega je jako teško to razdvojiti, jer ljude više zanima moj privatni život. Svjestan sam da sam u tom smislu na udaru, ali dajem sve od sebe da zaštitim meni drage ljude od toga.

KAKVI SU VAM NAREDNI PLANOVI U KARIJERI I ŠTA MISLITE O SEBI KAO PREDSTAVNIKU BIH NA EUROSONGU?
Planovi su uvijek da snimam nove pjesme i ostvarujem nove saradnje. Što se tiče Eurosonga, to je moj dječački san, ali iz godine u godinu i sam Eurosong postaje cirkus i svašta se radi.

Ipak problem je u našoj državi sam odabir predstavnika, ako smo uopšte u mogućnosti da ga imamo. U svakom slučaju, bio bih jako ponosan kad bih imao priliku da predstavljam svoju zemlju na Eurosongu.

KO VAM JE UZOR SA BALKANA?
Najviše sam pratio rad Tošeta Proeskog. Veliki umjetnik i čovjek. Njegova muzika i to kakav je čovjek bio, meni je bila velika smjernica u ovom poslu i u tome u kojem pravcu ja želim da idem.

KAKO VAM SE SVIĐA NOVI VAL MUZIKE KOJI JE U TRENDU, RAZMIŠLJATE LI O TOME DA URADITE NEŠTO SLIČNO?
Što se mene lično tiče, ne odgovara mi. U svemu tome je najmanje muzike, ali zaista poštujem sve one koji naprave posao i kao što su npr. Jala Brat i Buba Corelli…

Veliko poštovanje za te momke koji su bukvalno napravili svoj pravac muzike i postavili trend, kojeg ja lično, nisam fan.

Slobodanka Stevanović