5 Upcoming Events

Sort by

U subotu je na rasporedu treća utakmica finalnog doigravanja za ulazak u najviši rang bh. košarke. Ekipa Gradine u Srebreniku dočekuje tim Čelika. Rezultat je u seriji 1:1. Gradina je u Zenici izgubila 80:79, a treba reći da je tim Vladimira Mićanovića vodio u većem dijelu susreta. Ipak, na kraju je poražen, te će majstorica odlučiti pobjednika A-1 liga. “Napunimo dvoranu i proslavimo zajedno ulazak u Premijer ligu”, poručuju iz KK Gradina Srebrenik.

Ženski reprezentativni rukomet vraća se u BiH na velika vrata. Nakon nekoliko godina stagnacije i nepostojanja ženskih reprezentativnih selekcija, odlučeno je da 2018. bude godina ženskog rukometa u BiH.

Od 29. maja do 3. juna u Tuzli će se održati najznačajniji rukometni turnir ove godine u BiH – IHF/EHF Women's Trophy 2018. Naša ženska juniorska reprezentacija smještena je u Grupu B, a prvog dana turnira, 29. maja od 18.30 sati, odmah nakon svečanog otvaranja, igra protiv selekcije Azerbejdžana. Biće to prilika da se Velika dvorana SKPC Mejdan napuni i da zajedno podržimo izabranice Kornelije Rajković Leko da dođu do prve pobjede na turniru. Podsjećamo, istog dana, u Grupi A, od 12.30 sati igraju Estonija – Belgija, dok se Moldavija i Kipar sastaju dva sata kasnije. U našoj Grupi B u terminu od 16.30 sati međusobni susret igraju Velika Britanija i Luksemburg.

Čast je najaviti prvi turnir Brazilske Jiu Jitse u Tuzli “PANNONIA JIU JITSU OPEN 2018” koji ce se održati 2. juna na kraju takmičarake sezone, a blizu ljeta kada naša Tuzla itekako ima šta da ponudi.

Mejdan će na samom kraju juna biti poprište najglasnijeg navijanja u Bosni i Hercegovini.