Svaki grad zaslužuje da ima mjesto susretanja, druženja, dobre zabave i zanimljive gastronomske ponude… Napokon i Tuzla će dobiti upravo jedno takvo mjesto – Gradsku kafanu.

Gradska kafana se nalazi u sklopu Hotela Tuzla. Organizacijski tim priprema mnoga prijatna iznenađenja za sve posjetitelje, ali kako sami kažu „želja nam je da duh nekadašnje Tuzle, ponovo vratimo u novom ruhu“.

Najveća ponuda palačinaka

Mjesto gdje počinju priče, mogao bi biti moto Gradske kafane, a osim dobre priče, biće tu dosta toga dobroga i za pojesti ali i dobro se zasladiti. Paste i pizze, tradicionalni bosanski kolači poput hurmašica i baklave, ali i kolača svjetskih metropola Sacher torte i Apfelstrudel, te orginalna Tuzlanska kremšnita, ali i najveća ponuda palačinaka u gradu očekuje vas u Gradskoj kafani.

Nova usluga “servis vina”

Osim slatkog i slanog programa, u Gradskoj kafani će se služiti i jedinstvena ponuda vina iz Hercegovine, koja iz dana u dan na ocjenjivanjima vina širom svijeta osvajaju nagrade. Ono što posebno ističu iz menadžmenta Gradske kafane je ponuda vina na čašu i sasvim nova usluga „servis vina“ o kojoj ćemo više drugi put.

Otvaranje…

U Gradskoj kafani je planiran i bogat zabavni program. Zvanično otvaranje je najavljeno za 19. oktobar, a specijalna gošća je trenutno jedna od najvećih pop zvijezda u BiH – Ina (Amina Hamzić) i njen preteći bend OMGroup. Takođe za vrijeme trajanja Tuzla Film Festivala (od 18. – 22.10. 2017 g.) svaki dan u Gradskoj kafani vas očekuje poseban program.

Nama samo sada ostaje do sačekamo taj 19. oktobar i da vam poželimo dobrodošlicu na mjesto „gdje počinju priče“.