Projekat Children unchained e.V koji je započeo sa svojim aktivnostima prije 5 godina, jeste jedan dio svog djelovanja usmjerio na promociju talentovanih igrača u mlađim uzrastima kroz sport u ovom slučaju NOGOMET/FUDBAL.

Zamisao osnivača Elvisa Hodžića jeste da naša djeca igraju i učestvuju na vrhunskim organiziranim turnirima sa vrhunskim ekipama što se kroz ovaj period jeste i postiglo.

Ono što jeste primjetno da se ova priča proširila, kako u Tuzlanskom kantonu tako i šire i na neki način SMT BiH jeste brend koji je prepoznatljiv.

Naša djeca su imala priliku pored redovnog učešća na turniru u Munderkingenu (Njemačka) da budu na još nekoliko vrhunskih organiziranih turnira :
Firenca – Italija 2015
Luzern – Švicarska 2017
Jastrebarsko – Hrvatska 2017
Walldorf – Njemačka 2016
Ohrid – Makedonija 2015
Munderkingen – Njemačka 2014

Ove godine ponovo smo u Munderkingenu, ali isto tako imamo priliku učestvovati na EUROCUPU za generaciju 2007/U11 gdje nam je ujedno i prvo učešće na ovom turniru.

Stručni štab SMT BiH u Bosni i Hercegovini su treneri koji već nekoliko godina rade na ovom projektu i imaju iza sebe rezultat i kvalitet rada.
Šefik Imamovic – Kalesija i
Asmir Omerović – Gračanica
Treneri sa UEFA licencama.

Ove godine krenulo se ranije sa realizacijom projekta s obzirom da se želi postići što bolji rezultati i zadržati jedan kvalitet predstavljanja Bosne i Hercegovine na ovim turnira.

Organizer

Stadion Tušanj