Svake godine u novembru Plivački klub «Zmaj-Alpamm» organizuje Međunarodni plivački miting «Samir Ćirak-Ćiro».

Ovo takmičenje je već postalo tradicionalno, te pored najkvalitetnijih plivača iz naše zemlje, okuplja i vrhunske plivače iz inostranstva.

LEN kalendar takmičenja

Kao potvrda uspješnosti i značaja ovog mitinga i kao svojevrsno priznanje organizatoru, miting «Samir Ćirak Ćiro» uvršten je na LEN (Evropska plivačka federacija) kalendar takmičenja (LEN swimming calendar), koji okuplja najprestižnija evropska plivačka takmičenja.

Sjećanje

Miting se organizuje u znak sjećanja na na žrtve masakra i stradanja tuzlanske mladosti na Kapiji 1995. godine, i pogibiju jednog od najboljih plivača našeg kluba i Bosne i Hercegovine Samira Ćiraka -Ćire.

Ovaj miting je, vremenom, postao najstarije i jedno od najačih međunarodnih takmičenja koje se održava u našoj zemlji. Jedino je plivačko takmičenje u gradu Tuzli i Tuzlanskom kantonu.

Regionalni susret

Svake godine u Tuzlu dolaze plivači iz Slovenije, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, Mađarske, drugih zemalja, kao i plivači iz svih naših klubova.

Takmičenje se odvija po uzrastnim kategorijama, a tradicionalna utrka turnira jeste 100 metara delfin stilom, tehnika u kojoj je najbolje rezultate postizao naš Samir Ćirak. Ta trka se posebno i nagrađuje, kao i najvrijedniji rezultati po tablicama LEN-e.

Nagrade

Takođe, za najbolje takmičare po uzrastnim kategorijama obezbjeđuju se medalje i diplome. Takmičenje traje jedan dan, a po zavrsetku takmičenja organizujemo prigodan prijem za sve naše goste.

PROGRAM TAKMIČENJA:
– Sastanak delegata: 09:30 sati (11.11.2017. godine)
– Zagrijavanje: 10:00-10:45 sati
– Svečano otvaranje 10:45 sati
– Početak takmičenja 11,00 sati