Ekskluzivno: Prva palačinkarnica uskoro zvanično otvorena

Do sada smo u slastima palačinaka jedino mogli uživati u sklopu ostatka mnogobrojne ponude hrane većine restorana i ugostiteljskih objekata, međutim niti jedan od njih se nije specijalizovao za poslasticu koja je uveseljavala čak i kraljeve.

Palačinkara kod Bagija je specijalizovana radnja, konkretno za palačinke i to u njihovom najboljem i najbogatijem odnosno najkaloričnijem i najkvalitetnijem izdanju. Prema riječima vlasnika Bagija ponuda njegove palačinkare varira između običnih i premium vrsta kojih u ponudi ima čak 20 vrsta.

“Naše palačinke dijelimo u obične i premium. Trenutno premium ima oko 20 različitih vrsta. Svaka ima svoju priču, svoj izgled, svoj ukus.” – kaže Samir Mulaosmanović, Bagi.

Samo 5 minuta čekanja…

Problem sa palačincima je oduvijek bio čekanje, međutim ovdje kod Bagija, prema njegovim riječima čeka se samo pet minuta i to u ovom periodu “uhodavanja”, što bi značilo da će u skorijoj budućnosti od kupčeve narudžbe do konzumiranja palačinka trebati samo 2-3 minute.

2 Go varijanta

Palačinkara kod Bagija će u svojoj ponudi imati i verziju za ponijeti, tzv. verziju Palačinci 2 Go, međutim prema riječima vlasnika Bagija, još uvijek se radi na njihovoj estetskoj varijanti.

Bagi: “Krenuli smo sa 2 Go verzijom, ali jednostavno smo završili ovako, jer će se 2 Go morati razviti u nekom drugom pravcu i radi se o jeftinijem segmentu i želimo dotjerati i njihovo vizuelno izdanje, uporedo sa već sjajnim ukusom.”

Slana – slatka ponuda

Uporedo sa primarnim slatkim okusima palačinaka u ogromnoj ponudi sastava, Palačinkara kod Bagija već ima odlične kombinacije u slanoj verziji sa sjeckanom piletinom koju specijalizovano dobijaju od drugog proizvođača, a zatim je tu i specijalitet kuće – sjeckana palačinka sa šampinjonima i dodacima.

Palačinkara kod Bagija se nalazi i radi u Tuzli u ulici Patriotske lige 10 i za nekoliko dana će i zvanično otvoriti svoja vrata svim ljubiteljima kraljevskih slastica.