May: “Ili će se prihvatiti moj sporazum ili nema Brexita”

May: “Ili će se prihvatiti moj sporazum ili nema Brexita”


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Britanska premijerka nije htjela komentirati pitanje postoji li ikakav drugi plan.

Britanska premijerka Tereza Mej (Theresa May) izjavila je danas da su britanski poslanici suočeni s izborom uoči glasanja o njenom sporazumu o Brexitu da li da odobre njen sporazum, da se suoče s napuštanjem EU bez sporazuma ili da čak odustanu od Brexita, piše “Fena”.

Kazala je da je razgovarala s poslanicima o davanju veće uloge parlamentu u odlučivanju hoće li biti pokrenut aranžman o sjevernoirskoj granici, iako je pružila tek šture detalje.

– Tri su opcije: ili da napustimo Evropsku uniju sa sporazumom, da odemo bez sporazuma ili da Brexita uopće ne bude – izjavila je Mej za “BBC” radio.

“Jasno je da ima onih u donjem domu koji žele da ometu Brexit i ponište glasanje britanskog naroda, i to nije ispravno”, kazala je.

Mej je u više navrata izbjegavala pitanja hoće li odgoditi glasanje u parlamentu zakazano za 11. decembar, ali nije nagovijestila eventualne ustupke oko graničnog aranžmana Sjeverne Irske s EU.

Upitana više puta ima li “plan B” ukoliko njen sporazum bude odbijen, ona nije direktno odgovorila na ta pitanja, prenose agencije.

Facebook Comments