Hari Mata Hari: Obećavam sjajnu noć punu emocija

Hari Mata Hari: Obećavam sjajnu noć punu emocija


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Zvijezda domaće i regionalne muzičke scene Hari Mata Hari, na današnjoj konferenciji za novinare u sarajevskoj Vijećnici, potvrdio je nastup na javnom dočeku 2019. godine u Sarajevu te kazao da će ovo biti kruna njegove dosadašnje karijere.

“Mogu obećati sjajnu noć i provod uz puno emocija. Ovo je moj grad, njemu su posvećene moje pjesme i ovo je, na određeni način, kruna moje karijere. Zahvalan sam gradu na čelu sa gradonačelnikom Skakom na pozivu koji sam rado prihvatio, kao što sam imao priliku da sa svojim prijateljima i sarajevskim muzičkim legendama, otpjevam pjesmu o Trebeviću i Trebevićkoj žičari”, rekao je Hari Mata Hari.

On je istakao da će novogodišnjim koncertom biti ispunjen dječački san.

“Pored Koševa dječački san mi je bio uvesti svoj grad u Novu godinu, na najljepšem mjestu gdje smo se sastajali sa djevojkama ispred Vječne vatre. Sjećanje ćemo prenijeti na veliku scenu, na spektakularan događaj. Ponosan sam da nakon trgova Ljubljane, Zagreba, Podgorice i drugih gradova, budem u nizu velikih zvijezda iz ovog grada koji će uvesti naše građane u Novu godinu”, kazao je Hajrudin Varešanović, popularni Hara Mata Hari.

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je kazao da veliki novogodišnji program u Sarajevu nije slučajnost, već jasan plan rada aktuelne gradske administracije.

“Imali smo dva dočeka Nove godine koja su obilježila Sarajevo i pozicionirala ga u centar regije. Želja nam je nastaviti pozitivan trend i biti centar regije. Važno nam je da se građani Sarajeva osjećaju lijepo, ali i da se naši gosti osjećaju ugodno i da mi budemo dobri domaćini. Jedan ovakav događaj ima značajne efekte na privredu Sarajeva.”

On je kazao da se ovakvi događaji ne smatraju bilo kakvim troškom, već dobrom investicijom te naglasio da se promocija Sarajeva proširila na mnoge gradove u našem regionu.

Midhat Hubijar, predsjednik Turističke zajednice KS, je kazao da je KS ostvario preko milion noćenja u 2018. godini i da Turistička zajednica nastavlja s podrškom manifestacijama u glavnom gradu BiH.

“Mi smo ponosni jer smo neodvojivi dio spektakla koji ovom gradu i kantonu donosi mnogo”, kazao je on.

Profesor Emir Merjemić sa Muzičke akademije u Sarajevu iskoristio je priliku da pohvali angažman gradonačelnika Abdulaha Skake koji je pružio priliku mladima. Podsjetimo, noć uoči dočeka Nove godine ispred sarajevske katedrale bit će upriličen koncert klasične muzike.

“On je čovjek koji je imao sjajnu viziju da popularizuje klasičnu muziku. On je rekao, evo vam prilika, popularizujte ozbiljnu muziku i predstavite je publici. Zadivljujuće mi je kako Skaka sa svojim timom ima takvu želju dati priliku mladim ljudima”, kazao je Merjemić.

Ispred Vječne vatre, dan poslije dočeka Nove godine, koncert će održati i pop-rock bend Bombaj štampa.

Klix.ba

Facebook Comments