FUCZ nastavlja potragu za Nalčom i danas: Policija provjerava zaključane objekte

FUCZ nastavlja potragu za Nalčom i danas: Policija provjerava zaključane objekte


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

I danas je od ranih jutarnjih sati ekipe Federalne uprave civilne zaštite su na Prokoškom jezeru, gdje se nastavlja potraga za nestalim Harisom Nalčom.

Majda Kovač, glasnovovornica Federalne uprave civilne zaštite u razgovoru za Radiosarajevo.ba kazala je da se potraga nastavalj i danas ali nešto manjim intenzitetom.

Ekipe su na terenu i pripremaju operativni plan za danas. Veliki broj ljudi je radio svih prethodnih dana, tako da danas nastavljamo potragu ali sa nešto manjim brojem, jer moramo odmoriti ljude i za naredne dane. Od jutros je manje i mještana i volontera, ali možda se priključe kasnije našim ekipama”, rekla je Kovač.

Policija će i danas zajedno sa ekipama civilne zaštite biti na terenu, istaknula je Kovač i dodala da će policija zbog toga što imaju naloge nastaviti pregledavati sve nepregledane vikendice, štale, šupe i sve zaključane objekte.

Ako nestali ne bude pronađen ili ekipe ne pronađu neki novi trag, od naredne sedmice ronioci će pregledati jezero, zaključila je Kovač.

Facebook Comments