Ordinacija Alabajči – mjesto na kome će vašem djetetu osigurati čvrst korak

Ordinacija Alabajči – mjesto na kome će vašem djetetu osigurati čvrst korak

Urođeno isčašenje kukova kod beba nastaje prilikom porođaja, položaja zatkom bebe u maternici, blizanačke trudnoće, kod manjka plodove vode u trudnoći, prijevremenog porođaja ili gentski.

Ispitivanja su pokazala da se 4% novorođene djece rodi sa displazijom (isčašenjem) jednog ili oba kuka.

ŠTA JE ULTRAZVUČNI SKRINING KUKOVA KOD BEBA?

Ranije se pregled kukova zasnivao na kliničkom ispitvanju kuka, međutim to je se pokazalo nedovoljnim u otkrivanju razvojnog poremećaja kuka. Ultrazvučna metoda je nastala u 70-tim godinama od profesora Reinhard Graf-a iz Austrije. Danas to predstavlja jedan redovan i obavezan pregled u svim evropskim zemljama koji se sprovodi do 3. mjeseca života.

Istraživanja pokazuju da su operacije kukova, nakon uvođenja ove metode kao sastavni dio kontrole razvoja dijeteta, u konsantnom padu u odnosu na ranije kada se pregled kukova vršio samo kliničkim ispitvanjem kukova. Prednost ove metode je u tome sto je bezopasana i bez zračenja u odnosu na rentgensko snimanje kukova koje se ranije radilo ako je postojala nepravilnost prilikom kliničkog ispitvanja kuka. Ultrzvučni pregled beba može se vršiti čak od prvog dana života beba bez opasnosti od zračenja.

Priuštite svojim klincima najbolju ljekarsku njegu u ordinaciji Alabajči! Do kraja oktobra ostvarite popust od 50% na ultrazvučni skrining kukova! 

Posjetite ordinaciju Alabajči svakim danom. Naše osoblje edukovano je u centru za muskulo-skeletalnu hirurgiju u Berlinu (Charite Universitätsmedizin Berlin) pod vodstvom prof. Dr. Reinhard Grafa.

Vaš termin možete zakazati pozivom na broj telefona 035 204 200.

Facebook Comments