Muriz Memić: Imam nove neoborive dokaze! Vidjet ćete šta je MUP KS radio!

Muriz Memić: Imam nove neoborive dokaze! Vidjet ćete šta je MUP KS radio!


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Tužilaštvo BiH formirat će tim tužitelja koji će raditi na predmetu “Dženan Memić”.

Odluku je donijela v.d. glavna tužiteljica BiH, Gordana Tadić nakon sastanka sa ocem stradalog mladića Murizom Memićem, koji je ranije zatražio prijem u Tužilaštvo BiH. Za N1 poručuje zadovoljni smo sastankom i nadamo se raspletu slučaja.

“Gospođa Gordana Tadić, ona će angažovati tim tužilaca koji će raditi na ovom predmetu. Oni su već uradili jedan dio posla, ali uskoro će istraga pokazati. Ja imam nove dokaze i ja ću ih uskoro predočiti tužiocima. To su neoborivi dokazi, da vidimo šta je MUP Kantona Sarajevo radio i kako je svjesno vodio istragu u krivom smjeru, a samim tim i tužioce na čelu sa Dalidom Burzić“, kazao je Muriz Memić.

“Da li će i kada će doći do otvaranja istrage i protiv koga, to ćemo vidjeti. Sasvim sigurno, istraga i jeste put do optužnica, ali treba ostaviti vremena njima, jer koliko god mi bili upoznati sa detaljima, toliko i njima treba vremena da se upoznaju sa svim tim stvarima. Tako da je za sve to potrebno i vrijeme”, dodao je Ifet Feraget, advokat porodice Memić.

Na sastanku sa Tadić i njenim saradnicima koji već rade na formiranom predmetu u Tužilaštvu BiH, Memić ih je informirao o novim saznanjima i okolnostima vezanim za ovaj predmet.

N1

Facebook Comments