OPREZ: 7 osoba uhapšeno zbog prodaje pokvarenog mesa

OPREZ: 7 osoba uhapšeno zbog prodaje pokvarenog mesa

U akciji koju je vodilo Tužilaštvo Srbije za organizirani kriminal sedam osoba danas je uhapšeno zbog sumnje da su preprodale oko 31 tonu pokvarenog mesa i mesnih prerađevina iz Brazila. To tužilaštvo je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv osumnjičenih koji su uhapšeni u saradnji s policijskim upravama iz Jagodine i Užica, objavio je “Blic” na svom sajtu.

Sedmorica su osumnjičena za krivična djela udruživanje radi vršenja krivičnih djela i zloupotreba službenog položaja. Oni su osumnjičeni da su od juna do avgusta ove godine nabavili oko 31 tonu mesa i mesnih prerađevina kojima je rok trajanja istekao, a porijeklo im je iz Brazila.

To pokvareno meso preprodavali su raznim preduzećima koja se bave preradom mesa i mesnih prerađevina. Ovoj akciji je prethodila pljenidba u Jagodini 11. avgusta 23 tone mesa koje je iz Brazila preko Kosova i daljnjom prodajom trebalo biti dostavljeno jednom preduzeću u Ćupriji.

Meso je uništeno, a tada je uhapšeno odgovorno lice koje se bavilo nabavkom mesa i daljnjom prodajom, saopćila je tada Policijska uprava u Jagodini. Veterinarska inspekcija je utvrdila da meso zbog isteka roka trajanja nije za upotrebu pa je uništeno.

Srna

Related Posts

Facebook Comments