U Sarajevu će sa 13.000 palačinaka pokušati oboriti Guinnessov rekord

U Sarajevu će sa 13.000 palačinaka pokušati oboriti Guinnessov rekord


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Kantonalno javnu preduzeće “Skenderija” i ove godine, od 24. do 26. oktobra, organizira 40. Međunarodni sajam turizma, ugostiteljstva i turistička berzu. U realizaciji bogatog i raznovrsnog programa pored Centra “Skenderija”, uključeni su i Udruženje kuhara u BiH, Klub ljubitelja palačinaka te Udruženje barmena ICE Sarajevo.

Dio programa čine: Internacionalni kup kuhara i poslastičara te Internacionalni kup barmena, 24. i 25. oktobra u izložbenom prostoru dvorane “Mirza Delibašić”; Prva konferencija o gastro turizmu 25. oktobra u Domu mladih; Oživljavanje starog jelovnika 25. oktobra u jednom od sarajevskih hotela, kao i obaranje Ginisovog rekorda u serviranju 13.000 palačinaka 26. oktobra na platou Skenderije. Posjetioci će za vrijeme trajanja sajma imati priliku degustirati tradiocionalna jela i pića.

Glavni cilj ove manifestacije jeste afirmacija domaće turističke ponude i prirodnih potencijala te predstavljanje turizma kao važne privredne grane naše zemlje. Pored toga, na sajmu će se predstaviti i inostrani turistički i ugostiteljski djelatnici sa svojim ponudama – najavili su organizatori. (Fena)

Related Posts

Facebook Comments