Zdravstveno stanje Josipa Pejakovića i dalje loše: Ako bude suđeno biću bolje, ako ne, zna se šta slijedi

Zdravstveno stanje Josipa Pejakovića i dalje loše: Ako bude suđeno biću bolje, ako ne, zna se šta slijedi

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Bh. glumac Josip Pejaković (70) je nakon dva i po mjeseca provedena na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) početkom aprila otpušten na kućno liječenje.

Odmah po izlasku iz bolnice govorio je da se ne osjeća bolje, a to se, nažalost, ni do danas nije promijenilo. Pejaković se i dalje bori s teškom bolešću. Kako je kazao u telefonskom razgovoru za “Dnevni avaz”, njegovo zdravstveno stanje stagnira.

“Osjećam se veoma loše i mislim da još nije vrijeme da se detaljno govori o mojoj bolesti. Kod kuće sam, ali se ne oporavljam”, poručio je kratko Pejaković.

Na naše pitanje postoji li mogućnost da ga posjetimo, glumac je odgovorio da je tako nešto teško izvodivo.

“Nisam u stanju da puno razgovaram, jer sam još u infektivnoj izolaciji i zato nije dobro da u mojoj blizini bude bilo ko, jer može dobiti infekciju. Moram biti iskren i reći da moje zdravstveno stanje nikako ne ide nabolje, iako sam pušten kući, pomak se ne osjeti”, ističe Pejaković.

Dodatne komplikacije

Veliki glumac operisan jer u drugoj polovini januara, kada je i smješten na KCUS zbog problema s abdomenom i srcem. Poslije toga je dobio još jedan infarkt pa su se stvari dodatno zakomplicirale.

“Opet kad bolje razmislim, nema potrebe da se stvari dodatno dramatiziraju, ako bude suđeno, bit ću bolje, ako ne, zna se šta slijedi”, poručio je Pejaković.

Velika podrška supruge Vesne Mašić

Josip Pejaković je početkom godine smješten na Odjel za opću i abdominalnu hirurgiju KCUS-a, gdje su mu urađene i pretrage. Od početka njegove borbe s bolešću velika podrška mu je supruga i glumica Vesna Mašić, kao i sinovi.

Vesna je sve vrijeme bila uz glumca te je svakodnevno kontaktirala s ljekarima kako bi se informisala o Josipovom stanju. Također, ona je od velike pomoći glumcu otkad je pušten na kućno liječenje.

Izvor: AVAZ

Facebook Comments