Kameleon i Zenski Banner1.fw
Riješite se stresa masažom ove tačke na uhu

Riješite se stresa masažom ove tačke na uhu


Pratite Kameleon na Facebooku


Postoje mnoge jednostavne tehnike kojima si možete olakšati, ali vjerovatno je najteže uočiti i biti svjestan da ste pod stresom.

Stres predstavlja psihološki i fiziološki odgovor na neke specifične zahtjeve iz naše okoline kako bismo mogli izdržati određena fizička i mentalna opterećenja.

Stres može biti odgovor na oboje ugodna i neugodna iskustva, ali ono što ih povezuje jesu naše reakcije. Reakcije na stres mogu biti različite – od znojenja, crvenila – pa sve do glavobolja i nesanica. Neki oblici stresa su bezopasni i kratkoročni, ali neke od naših reakcija dugoročno mogu ozbiljno utjecati na kvalitetu života.

Prvo što trebate uraditi u takvim trenucima je pokazati osjećaje. Nemojte ih zadržavati u sebi.
Nakon toga uklonite sve fizičke posljedice stresa psiho-refleks terapijom koja podrazumijeva masiranje izvjesne tačke u uhu.
Masirajte uho u tački koju kineski doktori nazivaju Shen Men, tj. u prijevodu „Nebeska ograda“. Ona se tako naziva jer njeno masiranje vraća nebesku energiju u tijelo.
Masiranje Shen Men tačke pomaže u poboljšanju ukupnog zdravlja organizma, smanjuje stres i povećava dotok energije.

Uz pomoć štapića za uši pritisnite ovu točku i nježno je masirajte. Ovu tehniku prakticirajte svaku večer prije spavanja, prenosi wall.hr.

Related Posts

Facebook Comments

antalya sevgiliye cicek - royal honey - instagram takpiçi al