Vlada TK: Za manifestacije kulture 100.000 KM

Vlada TK: Za manifestacije kulture 100.000 KM

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Vlada TK je danas utvrdila i kriterije, uslove i postupak za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice Manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton.

Od ukupno 100.000 KM, koliko je za ove namjene planirano u ovogodišnjem budžetu, za podršku drugim nivoima vlasti planirano je 8.000 KM, neprofitnim organizacijama 82.000 KM, a za privatna preduzeća i poduzetnike 10.000 KM.

Ovim sredstvima Vlada će sufinansirati pojedinačne projekte pravnih lica koja organizuju tradicionalne i druge značajne pozorišne, književne, muzičko-scenske, muzičke, plesne, muzejske, likovne, galerijske i arhivske manifestacije, tribine, simpozije i programe, ukoliko projekti koji se kandiduju afirmišu kulturu, kulturno stvaralaštvo i kulturno-historijsko naslijeđe TK i doprinose njegovom očuvanju, uključuju programe međunarodne saradnje, znače obilježavanje godišnjica rada ustanova kulture i obrazovanja, te nisu prethodno sufinansirani iz Budžeta TK u 2018. godini.

Zbog ograničenog iznosa sredstava, podnosilac zahtjeva može predložiti jedan projekat za manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton, za koju se može dodijeliti maksimalno 4.000 KM.

Facebook Comments