(FOTO) ”Snaga žene” šalje jasnu poruku građanstvu Tuzle: “Ne bacajmo smeće sadimo cvijeće”!

(FOTO) ”Snaga žene” šalje jasnu poruku građanstvu Tuzle: “Ne bacajmo smeće sadimo cvijeće”!


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Da li ste se ikada zapitali koliko štetno po našu planetu Zemlju može biti čak i mali komadić plastike koju bacimo bilo gdje samo ne u kantu za recikliranje?

S tim na umu je Udruženje „Snaga žene“ pokrenula akciju  sadnjom sadnica na Panonskim jezerima, gdje je glavna poruka „ Ne bacajmo smeće sadimo cvijeće“ . Udruženje želi da pokaže i dokaže građanstvu našeg grada da kroz ozeljenjavanje i jedan prirodan ambijent  možemo da promjenimo našu sredinu a ujedno i da utičemo na zdravije stilove života.

“Sadnjom 200 sadnica lavande i 30 sadnica aronije na Panonskim jezerima naše Udruženje obilježava  Dan planete Zemlje. Jedan od ciljeva je jačanje svijesti sugrađana o važnosti uređenja lokalnih površina kako bismo zajednički doprinijeli čistoj, zdravoj i ljepšoj životnoj sredini. Obilježavanje Dana planete Zemlje i sadnja se organiziraju u okviru projekta „Prevencija transgeneracijskog prijenosa ratne traume i socijalnog isključenja“ finansiranog od strane Ministarstva vanjskih poslova SR Njemačke.” Predsjednica Udruženja “Snaga žene”, prim.dr. Branka Antić-Štauber.

 S toga imajte na umu da svaki papirić, bez obzira koje veličine itekako utiče na našu okolinu, na nas ali i  planetu Zemlju od koje na kraju  i zavisimo.

Sunčica Kerošević

Facebook Comments