Fantastični Božo Vrećo u Tuzli: Čovjek anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše

Fantastični Božo Vrećo u Tuzli: Čovjek anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Božo Vrećo, jedan od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba, održat će solistički koncert u Tuzli, 28. aprila u 20 sati u Bosanskom kulturnom centru TK.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki, Božo Vrećo tokom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već europska i svjetska muzička senzacija.

New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao “čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše”, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode. Muško-ženska dualnost Bože Vreće, iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, čini njegovu “a capella” interpretaciju sevdalinki istinski emotivnim doživljajem.

Nakon četiri uspješna albuma, ovaj umjetnik i autor ove će godine izdati svoj peti autorski album na kojem će sarađivati sa muzičarima svjetskog glasa.

Teško se riječima može opisati svestrana umjetnička duša Bože Vreće, što dokazuje i činjenica da će uskoro izaći i njegova druga autobiografska knjiga. Njegova prva knjiga pod imenom “Mila” jedna je od najprodavanijih autobiografskih knjiga.

Godina 2018. za ovog će pjevača uistinu biti dinamična i radna. Planirana je  turneja po Njemačkoj, Skandinaviji, Kanadi, Australiji i SAD-u. No, prije odlaska na svjetske koncerte, Božo sprema i nekoliko regionalnih solističkih koncerata. Jedan od njih je koncert u Tuzli 28. aprila u Bosanskom kulturnom centru gdje će uz Božu nastupiti i vrsni muzičari. Ovo će zasigurno biti istinski sepktakl za sve ljubitelje Božine interpretacije.

Ulaznice za predstojeći koncert po cijeni od 25 i 20 KM mogu se kupiti na blagajni BKC-a, u CD shopu “Sejo i Vili” te u sistemu kupikartu.ba.

Facebook Comments