Šarović: Očekujemo novi Agrokor

Šarović: Očekujemo novi Agrokor

@Vedran J

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović prisustvovao je danas na Bledu u Sloveniji na ministarskom sastanku o situaciji u vezi sa poslovanjem koncerna “Agrokor”.

“Najvažnije za nas iz BiH jeste da smo dobili informacije iz prve ruke. To je nešto što nosimo i što znamo šta će se dešavati. Podržavamo period stabilizacije Agrokora, imali su jedan težak period u zadnjoj godini. Velpro je likvidiran, radnici su ostali bez radnih mjesta, ali se stanje stabilizuje”, kazao je Šarović nakon sastanka u obraćanju medijima.

“U fokusu je bilo rebrandiranje Mercatora, njegovo vraćanje u BiH. To ocijenjujemo uspješnim, Mercator je svjetla tačka. Ono što je za nas važno jeste da svoje obaveze prema dobavljačima izmiruje redovno. Konzum je ušao u fazu stabilizacije, ali su obaveze prema dobavljačima lošije nego Mercator”, dodao je Šarović i zaključio:

“Mi podržavamo napore Vlade RH i sve što radi na restruktuuiranju Agrokora i očekujemo novi Agrokor u kao što je najavljeno u narednih nekoliko mjeseci”.

Izvor: N1

Facebook Comments