(FOTO) JEDINSTVEN SAJAM ŽENSKOG STVARALAŠTVA U BINGO CITY CENTRU: Besplatno šminkanje, friziranje, druženje s poznatima, modna revija ..

(FOTO) JEDINSTVEN SAJAM ŽENSKOG STVARALAŠTVA U BINGO CITY CENTRU: Besplatno šminkanje, friziranje, druženje s poznatima, modna revija ..

U Bingo City centru u Tuzli danas je upriličena konferencija za medije povodom predstojećeg događaja koji će obasjati i u uspjeh obojiti cijeli Grad soli, ali i cijeli našu državu, te region – Sajam ženskog stvaralaštva koji će se održati u sklopu Prvog međunarodnog Festivala savremene žene.

Na konferenciji su se obratili organizatori Festivala, direktor Zlatko Berbić, predsjednica organizacionog odbora Edina Selesković, organizatorica Sajma Adisa Šabović, te direktorica domaćina Sajma, Bingo City centra, Lidija Tomić.

Na Sajmu ženskog stvaralaštva koji će se održati 21. i 22. aprila, predstaviće se nekoliko desetina Udruženja, organizacija i pojedinaca kojima će ovo biti sjajna prilika da se upoznaju, umreže i da provedu divne sajamske dane u ugodnom ambijentu BCC-a.

“Očekujemo više od 50 izlagača, žena stvaralaca koje će predstaviti svoje projekte i uspješne biznis poduhvate. Ono što bih ja izdvojila su umjetnički performans tuzlanskih frizera, mažoretkinja, make-up show Stele Petermanec, potpisivanje knjiga, te modna revija Senade Brković koja će se održati u saradnji sa projektom Super žena i Fondacijom Junuzović, a nosiće naziv “Za ljepši osmijeh dječiji” što je humanitarna akcija za adaptaciju Klinike za dječije bolesti UKC-a Tuzla”, istakla je Adisa Šabović, organizatorica Sajma ženskog stvaralašta.

Na cijelom ovom projektu se vrijedno radi godinu dana, a produkt zalaganja da događaj bude što uspješniji su i sjajne prilike na koje će naići sve žene koje odluče biti dio ove velike priče.

“Na ovom sajmu će se predstaviti žene koje su uspjele da iz ideje dođu do proizvoda koje sada plasiraju i koji sada pokreću njihovu porodicu, ali i cijelu ekonomiju Bosne i Hercegovine. Isto tako, imaće i umjetnice, poznate književnice kao što su Vesna Dedić, Maja Volk i Adisa Tufo koje su u Tuzli zbog Festivala i koje će potpisivati svoje knjige i biti u Bingo City centru tokom Sajma, te razgovarati sa svojim fanovima”, rekla nam je predsjednica OO Festivala, Edina Selesković.

Ciljevi organizatora cijelog Festivala su prepoznavanje problematike na koju nailazi više od 50 posto žena ove države – borba za ravnopravnost, potom upoznavanje, promovisanje uspješnih žena i uspješnih životnih priča.

“Vrijeme je da govorimo o ravnopravnosti, istom statusu, a ako bilo ko ima potrebe da bira – neka bira kvalitetnije i neka ne gleda spolove. Tuzli ovo treba, da se umrežimo ljude, da se prepoznamo, otvorimo puteve, razbijemo barijere i da završimo s tim. Rat je davno iza nas, vrijeme je da govorimo o budućnosti, o novim poslovnim izazovima, kulturi i da pričamo kako bolje i kvalitetnije živjeti. Svima nam je stalo da ljudi ne idu odavde, a ako hoćemo nešto takvo, moramo prihvatiti sve izazove koje nam savremeno vrijeme donosi i pričati ćemo o tome”, dodao je generalni direktor Festivala savremene žene, Zlatko Berbić.

Kompanija Bingo je nadaleko poznata kao kompanija koja uvijek stoji uz uspješne, pozitivne priče, pa će tako Bingo City centar biti domaćin Sajma.

“Bingo City centar je mjesto koje uvijek podržava društveno – odgovorne projekte, pa tako i ovaj. Zaista nam je zadovoljstvo što ćemo ta dva dana biti u centru, što će Sajam biti upravo ovdje. Ako uzmemo u obzir da je na čelu Binga jedna dama, savremena žena koja će biti učesnica jednog od panela Festivala, onda to dovoljno govori zašto će i ovakvo dešavanje biti upravo u Bingo City centru”, rekla je direktorica Bingo City centra, Lidija Tomić.

Festival savremene žene počinje 19. aprila i trajaće do 22. aprila, a sve te dane slavićemo uspjeh, družiti se, sklapati nova prijateljstva, učiti od najboljih i sve to #hrabroženski.

Registraciju za Festival možete izvršiti na OVOM linku.

SVI STE DOBRODOŠLI!

Facebook Comments