U toku noći ukradena sijalica iz krila kipa Nikole Tesle u Sarajevu

U toku noći ukradena sijalica iz krila kipa Nikole Tesle u Sarajevu


Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Nakon što je prije nekoliko dana osvanula vijest da je Sarajevo dobilo skulpturu Nikole Tesle u prirodnoj veličini postavljenu ispred puba “Tesla” u samom centru grada, vandalima nije trebalo dugo da je oskrnave. Naime, u toku noći ukradena je sijalica koja krasi kip.

“Ma odmah su to oni uhvatili da pokvare. Pa ne mogu vjerovati, mislim ako je nekome zafalila sijalica u stanu mogao je slobodno doći do našeg Puba, mi bismo im rado dali na poklon neke od naših koje imamo i viška. Ni Nikola Tesla, a ni ovaj grad to nije zaslužio. Mene je samo strah da ovo nije neko smišljeno djelo protiv Srba u Sarajevu budući da, evo recimo papa, stoji godinama ispred Katedrale pa mu niko štap nije ukrao još uvijek, a ovamo dan postaviš Teslu i odmah mu maznu sijalicu. Pa stvarno se od Edisona ništa nije promijenilo na bolje”-izjavio je za naš portal Denis Stojnić, vlasnik lokala.

Ovakav barbarski čin skrnavljenja skulpture mnogi su okarakterisali kao udruženi zločinački poduhvat protiv Srba, a nezvanično se počela voditi rasprava o sigurnosti svih kipova u Sarajevu uključujući antifašiste, književnike i samog papu.

Iz Općine Stari Grad nismo mogli da dobijemo zvaničnu izjavu budući da je vikend i da su službenici umorni od cjelosedmičnog pečatanja.

Izvor: Šatro.info

Napomena: Tekst je satiričkog karaktera, svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je slučajna.

 

Facebook Comments