Svjedoci užasa u Muensteru: Svi su vrištali i vikali – Bježite, bježite!

Svjedoci užasa u Muensteru: Svi su vrištali i vikali – Bježite, bježite!

Svjedoci napada u Muensteru su u šoku. Svjesni su da je malo nedostajalo da suludi vozač i njih pokosi. U napadu je, prema dosad poznatim informacijama, poginulo troje ljudi, među kojima je napadač, te je više desetaka povrijeđenih.

“Vozila sam se na biciklu s prijateljima kada smo se odjednom našli među ljudima koji su vrištali. Vrištali su i vikali – Bježite, bježite! Bojalo smo se da će eksplodirati bomba ili da će netko pucati na nas”, kazala je studentica Lena za lokalni portal.

“Čuo sam glasan zvuk, poput eksplozije, i onda odjednom kako ljudi plaču i govore – O moj Bože. Svi su trčali. Minutu kasnije vidio sam policijske aute”, rekao je jedan svjedok.

Barbara je na mjestu događaja bila sa svojom majkom Ingrid. “Došle smo posjetiti prijatelje i razgledati grad. Oko tri sata sjeli smo na ručak, a zatim smo otišli u šetnju. Vrijeme je bilo fantastično, centar je bio pun.  Tražili smo mjesto za popiti kafu, došli smo i do pivnice ali njena terasa kao i okolne bile su pune. Stoga smo krenuli nazad. Nakon nekog vremen pokraj nas je prošao pod sirenama veliki broj policijskih i ambulantnih kola. Nikad nisam vidjela tako nešto. Rekla sam majci kako nije moguće da se dogodila samo nesreća, sigurno je nešto puno strašnije. Čula sam i helikopter. Majka i ja odustale smo od razgleda grada”, ispričala je Barbara za FAZ.

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je sućut porodicama poginulih te izrazila nadu u što skorije rasvjetljavanje slučaja.

“Čini se sve što je moguće kako bi se što prije rasvijetlila pozadina ovog djela“, rekla je Merkel koja se zahvalila policiji, vatrogascima i medicinskom osoblju na intervenciji, prenosi Index.

Muenster je jedan od glavnih sveučilišnih gradova u Njemačkoj, s oko 50.000 studenata. U središtu se nalaze brojni kafići, restorani i kulturne ustanove.

(Vijesti.ba)

 

Facebook Comments