NAJAVLJEN 16. TKT FEST: 10 predstava i pozorišna čarolija u Tuzli (VIDEO+FOTO)

NAJAVLJEN 16. TKT FEST: 10 predstava i pozorišna čarolija u Tuzli (VIDEO+FOTO)

@Vedran J

Predstavom “Slučaj rupa” u izvedbi Beogradskog dramskog pozorišta, u utorak, 27. marta 2018. godine počinje 16. TKT Fest – Dani akademskog teatra.

Biće to još jedna višednevna međunarodna revija kvalitetnih predstava sa aktuelnim tematikama u današnjem društvu, a koja će trajati sve do 4. aprila.

“Sretni smo što smo preživjeli u ovim teškim godinama za kulturu. Očekuje nas 10 predstava u devet dana festivala, dok ćemo na otvaranju imati i dvije izložbe. U pitanju je zanimljiv stilsko-žanrovski i različit repertoar i siguran sam da će publika moći uživati u teatarskoj čaroliji”, istakao je umjetnički voditelj Teatra Kabare Tuzla i izvršni producent festivala, Vlado Kerošević.

“Ovogodišnji TKT Fest pod motom ‘Tetaraske različitosti i vrijednosno postignuće’, u znaku je Zlatka Pakovića čije će dvije predstave biti na repertoaru. Osim toga, na otvaranju ćemo upriličiti i dvije izložbe posvećene Dušanu Kovačeviću i Dušku Trifunoviću”, rekao je profesor Srđan Vukadinović, inače autor pomenutih izložbi.

Zanimljivo je i da će tuzlanski glumac, Damir Altumbabić na ovogodišnjem TKT Festu predstaviti svoja dva rediteljska uratka. Radi se o predstavama “Pismo ocu” i “Aska i Vuk”.

“Predstava ‘Pismo ocu’ zapravo je priča o privatnom odnosu pisca Franka Kafke sa svojim ocem. Sa druge strane, imamo dječju predstavu ‘Aska i vuk’. Drago mi je da smo dio festivala posvetili i najmlađim, jer želimo pokazati koliko je važan odgoj dječije publike”, pojasnio je Altumbabić.

Pobjednika ovogodišnjeg 16. TKT Festa odlučit će publika svojim glasovima. Sve informacije i rezervacije ulaznica možete dobiti na inboxu Facebook Stranice Teatra Kabare Tuzla, a rezervacije možete ostaviti i na broj 035/264-733.

Facebook Comments