U danima do vikenda očekuje nas promjenjivo vrijeme

U danima do vikenda očekuje nas promjenjivo vrijeme

U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Padavine nisu obilne, većinom 5 do 10 litara po metru kvadratnom. Tokom noći smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 3 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 14°C.

Na području Tuzle prije podne će biti oblačno vrijeme, poslijepodne se očekuju pljuskovi. Temperature od 5 do 14 °C.

Biometeorološke prilike su relativno povoljne. Opšta slika će biti ljepša u unutrašnjosti. Mada će povremeno biti tmurno vrijeme, slabljenje južine i temperature koje neće suviše oscilirati povoljno će djelovati na većinu populacije.

U četvrtak, 15.03.2018., prije podne više oblačnosti se prognozira za Hercegovinu, zapad i jugozapad Bosne. U ostalim područjima mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama je izgledna magla ujutro. Novo jače naoblačenje sa juga u drugoj polovini dana koje će krajem dana usloviti kišu. Jače padavine u Hercegovini i jugozapadnim područjima Bosne. Slabo jugo prije podne. U drugoj polovini dana jugo umjerene jačine. Jutarnja temperatura zraka između 2 i 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11 i 17°C.

U petak, 16.03.2018., u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Obilnija kiša se prognozira za Hercegovinu, između 30 i 80 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Izgledni su jaki udari juga brzine 45 do 65 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

U subotu, 17.03.2018., u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jača kiša se prognozira za Hercegovinu, Krajinu, zapad i jugozapad Bosne, između 30 i 60 litara po metru kvadratnom. Vjetar umjerene jačine, sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. Temperatura zraka većinom između 7 i 12°C, na jugu do 14°C.

Related Posts

Facebook Comments