Nova Chrome opcija vam može biti od koristi

Nova Chrome opcija vam može biti od koristi

@Vedran J

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!

Poznato je da Chrome “proždire” resurse računara već sa desetak otvorenih kartica, a često “posrče” i dosta mobilnog interneta samo zato što je trenutno moderno da se zvuk ili video u okviru mnogih sajtova pusti sam od sebe.

Naravno, nije Chrome kriv za automatsko puštanje zvuka ili videa, nego sajtovi koji “nabijaju” preglede, ali zašto ne biste iskoristili opciju u Chrome pregledaču interneta i blokirali to, ako vam je već na dohvat ruke?!

Blokiranjem zvuka uglavnom ćete spriječiti i automatsko aktiviranje video snimaka, ali to zavisi od sajta do sajta – zvuk uglavnom više nećete čuti.

Dakle, da biste ućutkali svaki zvuk na cijelom sajtu ili video koji želi da se pusti sam od sebe i da biste spriječili iste te video snimke da krišom troše podatke i resurse vašeg računara, potrebno je da kliknete desnim tasterom miša na karticu sajta i odaberete opciju “Mute Site” iz padajućeg menija. Zvuk prestaje, video se zaustavlja.

Ova opcija ostaje zapamćena i za sljedeće posjete ovom istom sajtu, sve dok ne iskoristite istu opciju, ali ovog puta “Unmute Site”.

Izvor: mondo.rs

Facebook Comments