LOKALNA RUNDA TAKMIČENJA “EESTech Challenge” OPET U TUZLI – Amila Dervišević: Ove godine učestvuje 23 fakulteta

LOKALNA RUNDA TAKMIČENJA “EESTech Challenge” OPET U TUZLI – Amila Dervišević: Ove godine učestvuje 23 fakulteta

@Vedran J
Amila Dervišević

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, lokalni komitet Tuzla (EESTEC LC Tuzla), organizuje lokalnu rundu za evropsko takmičenje “EESTech Challenge”. Lokalno takmičenje biće održano 23. marta 2018. godine na Fakultetu elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.

“Ekipa koja je prošle godine bila prva u Tuzli, u Cirihu je na evropskom takmičenju bila druga i time se zaista moramo pohvaliti. To je jedan od razloga zašto smo opet odlučili organizovati ovo takmičenje. Ove godine učestvuje 23 fakulteta, a tema je obrada velike količine podataka. Uvijek se trudimo koristiti aktuelne teme iz oblasti informacijsko-komunikacijskih tehnologija, a sve su to vještine koje će studentima značiti sutra u poslovnom svijetu. Osim takmičenja, naši studenti će proći i edukacije koje će držati naši profesori sa Fakulteta elektrotehnike”, pojasnila je, u razgovoru za Kameleon Amila Dervišević PR koordinatorica projekta.

Dervišević je napomenula da na lokalnom takmičenju mogu učestvovati svi studenti Univerziteta u Tuzli, a ne samo Fakulteta elektrotehnike.

Poziv je otvoren do sutra, 15. marta 2018. godine, a prijaviti se možete putem Google forme koja se nalazi na našoj FB stranici. Oni koji pobijede će predstavljati Tuzlu i naš Univerzitet na takmičenju ‘EESTech Challenge’ koje će biti održano u Novom Sadu”, zaključila je naša sagovornica.

Related Posts

Facebook Comments